Sport

Meci important pentru CFR Cluj

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/08/08 8 slovan cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii României vor juca diseară în deplasare cu Slovan Liberec, meciul retur din cadrul turului doi preliminar al Ligii Campionilor.</strong>

„Feroviarii“ s-au impus în meciul tur, disputat în Gruia, cu 1-0, prin reușita lui Cadu din penalty.
Elevii lui Ioan Andone luptă pentru un loc în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slovan Liberec, campioana Cehiei. În meciu tur, clujenii au învins cu 1-0, după ce au făcut o partidă bună, în care, cu mai multă șansă, puteau marca mai multe goluri. Deși pornesc cu un avantaj de un gol și au moralul ridicat după ce au învins pe FC Vaslui cu 3-0, „feroviarii“ sunt prudenți înainte de returul cu Slovan. Președintele Iuliu Mureșan a declarat că șansele echipei sale la calificare nu au crescut foarte mult după victoria din tur, doar cu 5%, de la 50% la 55%. „Era foarte important să nu primim gol mai ales că am avut probleme în organizarea defensivei. Este primul meci cîştigat şi fără gol luat, e ceva. Echipa a jucat bine, contra unui adversar puternic. Am avut mai multe ocazii, trebuia să învingem mai detaşat. Puteam mai mult. Era un meci de calificare, sper ca victoria să aducă alte victorii. S-ar putea ca la Liberec să ne fie mai uşor. Cred că-i putem surprinde mai uşor. Dacă stă bbine în apărare şi dăm un gol ne va fi mult mai uşor. Oricum pornim favoriţi. Avem 55 la sută şanse de calificare“, a declarat oficialul din Gruia la DigiSport.
Ioan Andone nu îl va avea la dispoziție pentru meciul cu Slovan Liberec pe Ciprian Deac. Mijlocașul „feroviar“ s-a accidentat în finalul partidei cu FC Vaslui și va lipsi două luni de pe teren, după ce medicii l-au diagnosticat cu ruptură de ligament colateral intern. Din păcate este incert și Gabi Mureșan, care a suferit o întindere. „Este mare păcat accidentarea lui Deac, ar fi fost titular cert în returul cu Slovan“, a spus tehnicianul formației din Gruia înainte de plecarea în Cehia.
Partida dintre Slovan Liberec și CFR Cluj se va disputa miercuri seara, de la ora 20 și va fi transmisă în direct de Transilvania Look. Meciul va fi condus de la centru de o brigadă belgiană, condusă de Serge Gumienny. Campioana Cehiei, Slovan Liberec, a mai jucat în Europa League împotriva formației Dinamo București, în 2009. „Câinii roșii“ au reușit atunci să treacă mai departe după ce au recuperat un handicap de trei goluri.

abonare newsletter