Sport

Tragedie pe terenul de fotbal!

<p /><strong>Fotbalistul nigerian al echipei Delta Tulcea, Chinonso Ihelwere Henry, s-a prăbuşit pe teren, duminică, în timpul meciului amical cu FC Baloteşti. Sportivul a murit, după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră.</strong>

„La un sfert de oră după ce a intrat pe teren s-a prăbuşit fără să-l atingă nimeni“, a declarat pentru Mediafax, căpitanul echipei Delta Tulcea, Daniel Florea. „Pacientul a fost tot timpul în stop cardiorespirator. El a fost găsit în stop cardiorespirator şi s-au făcut manevre de resuscitare de la ora 1.2.05 până la ora 13.12. Echipajul de prim ajutor a ajuns la 3-4 minute de la apel“, a declarat medicul Ioana Tănase, medic de la echipajul SMURD sosit la faţa locului.
Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13.12, el fiind preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. Potrivit martorilor, fotbalistul nigerian s-a prăbuşit pe teren în repriza a doua, cu puţin timp înainte de finalul meciului, la faţa locului ajungând imediat un cadru medical. Martorii mai spun că o primă ambulanţă a ajuns la faţa locului în aproximativ 7 minute, iar după alte 3 minute a mai ajuns un echipaj SMURD.
La rândul său, Constantin Pascariu, delegat al echipei gazdă, FC Baloteşti, a spus că, din informaţiile pe care le are de la reprezentanţii Delta Tulcea, nigerianul Chinonso Ihelwere Henry era titular al acestei echipe, fiind un jucător de bază. Pascariu a mai spus că a fost informat, de asemenea, că nigerianul nu era cunoscut cu probleme medicale. El a mai afirmat că echipa Delta Tulcea se afla în cantonament de câteva zile, iar în ultimele 5-6 zile a mai avut trei meciuri amicale, jucătorii fiind cazaţi în această perioadă la hotel în Snagov.
Jucătorul nigerian Chinonso Ihelwere Henry avea 21 de ani şi evolua pe postul de atacant. El fusese adus în România de tehnicianul Ion Marin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter