Sport

Derby de Liga Campionilor

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/03/cfr vaslui_sc_080.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj și FC Vaslui, reprezentantele României în preliminariile Ligii Campionilor, se întâlnesc sâmbătă seara în Gruia, în derby-ul etapei a treia a Ligii 1. </strong>

După meciul cu Slovan Liberec, pe „feroviari“ îi așteaptă încă un meci dificil, cu FC Vaslui.
CFR a debutat cu dreptul în preliminariile Ligi Campionilor, reușind să învingă cu 1-0 formația Slovan Liberec, campioana Cehiei. „Feroviarii“ au dominat partida și au avut mai multe ocazii de a marca, dar singurul gol a fost înscris de Cadu, din penalty. Lovitura de pedeapsă a fost obținută de Kapetanos, care a fost faultat în careu de Toth, în minutul 52.
După meci, Ioan Andone, antrenorul campionilor, a declarat că elevii săi au făcut cel mai bun meci din aceast început de sezon. „Trebuia să încriem mai multe goluri, sincer scorul corect era trei sau patru zero, dacă marcam măcar jumătate dintre ocaziile pe care le-am avut. E cel mai bun meci al nostru în acest sezon“, a spus „Fălcosul“. Până la partida cu Slovan, CFR a mai reușit doar două remize în Liga 1, 1-1 acasă cu Gaz Metan Mediaș și 2-2 în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamț.
„Feroviarii“ trebuie însă să uite meciu bun făcut în fața celor de la Slovan și să fie concentrați pentru următoarea partidă din campionat, cu FC Vaslui. Moldovenii lui Porumboiu au făcut și eu un meci excelent în preliminariile Ligii, obținând o remiză, 1-1, pe terenul formației Fenerbahce Istanbul, vicecampioana Turciei.

Fără război în presă

După ce au trecut cu bine de duelurile europene de la mijlocul săptămânii, CFR și FC Vaslui se vor înfrunta în Liga 1. Cele două echipe au luptat pentru titlu până în ultimele etape ale sezonului trecut, iar trofeul a revenit în cele din urmă clujenilor. Iuliu Mureșan, președintele „feroviarilor“ și Adrian Porumboiu, finanțatorul vasluienilor, care alte dăți se atacau reciproc prin intermediul presei, de această dată au fost foarte rezervați, renunțând să mai facă declarații defăimătoare la adresa adversarilor.
Meciul dintre CFR Cluj și FC Vaslui, campioana și vicecampioana României, va avea loc sâmbătă, 4 august, de la ora 21.45, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ și va fi transmis în direct de Dolce Sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter