Sport

Euro 2020 în întreaga Europă?

<p><img src="documente/stories/2 euro platini.jpg" border="0" style="float: left; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, sâmbătă, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa.</strong></p>

Michel Platini vrea ca Euro 2020 să fie găzduit de orașe de pe tot continentul.
Președintele UEFA a declarat că această idee va fi dezbătută în Comitetul Executiv al forului pe care îl conduce. „Voi face un anunţ care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European în 2020 în toată Europa. Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista întâlniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frmuoasă“, a spus Platini.
„De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee“, a precizat Platini într-o conferinţă de presă despre Euro-2012, informează Le Figaro.

Platini aduce argumentul economic

Conform AFP, Platini este de părere că organizarea unui astfel de turneu final ar fi mai simplă şi mai ieftină. „De ce să obligi o ţară sau două să construiască zece stadioane noi, aeroporturi şi altele? Aşa ar fi un stadion pe ţară, pe oraş, în întreaga Europă. Ar fi mult mai simplu şi mai ieftin. Este o idee, nimic decisiv“, a adăugat el.
Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie în legătură cu această variantă în decembrie 2012 sau în ianuarie 2013.
Până în prezent, şi-au anunţat candidatura pentru organizarea Euro-2020 Azerbaidjan cu Georgia şi Irlanda cu Scoţia şi cu Ţara Galilor. Există posibilitatea ca și România să candideze pentru organizarea turneului de peste 8 ani, atât singură cât și împreună cu Bulgaria, dar acest fapt nu a fost încă anunțat oficial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter