Sport

Sabău, tot mai aproape de Rapid

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/14/08 14 sabau rapid.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, că în proporţie de 99 % este noul antrenor principal al echipei Rapid, urmând ca astăzi să semneze contractul cu gruparea giuleşteană.

În vârstă de 44 de ani, Ioan Ovidiu Sabău va prelua postul de antrenor principal al formaţiei giuleştene lăsat liber de Răzvan Lucescu, tehnician care a semnat un contract cu echipa Al Jaish din Qatar.
Sabău a condus în cariera sa de antror formaţiile Univeristatea Cluj, Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, FC Timişoara şi FCM Târgu Mureş. „99 % sunt antrenorul Rapidului. Ne-am înţeles, mai trebuie doar să semnăm contractul. Vom rezolva şi această chestiune, acum sunt puţin obosit, de abia m-am întors din Brazilia. Deocamdată nici nu ştiu care dintre jucători au rămas, era vorba că anumiţi jucători vor pleca. Mâine am înţeles că va fi o conferinţă de presă, voi şti mai multe atunci şi o să pot să dau mai multe detalii. Faptul că am revenit la Rapid mă bucură, dar mai multe vom discuta mâine, a spus ieri Sabău.
El a adăugat că este devreme pentru fixarea obiectivele sale la Rapid, precizând că acest lucru se va putea face după stabilirea lotului de jucători. „Vom vedea dacă sunt o alegere bună pentru Rapid, trebuie să mă confirme şi rezultatele. Nu mi-a luat mult să mă gândesc, dar nu am luat decizia imediat. Asta pentru că vii la Rapid, dar cu anumite condiţii, normal. Obiectivele sunt prea devreme de fixat. Să vedem lotul, cine rămâne şi apoi fixăm obiectivele“, a menţionat tehnicianul.

Ar vrea să rămână toți jucătorii

Sabău şi-ar dori ca niciun jucător din lot să nu plece, el explicând că oficialii clubului vor discuta în perioada următoare cu fotbaliştii aflaţi la final de contract. „Din păcate a plecat un jucător important, e vorba de Deac, cel mai bun mijlocaş dreapta din campionat din punctul meu de vedere. În această săptămână se va decide lotul. Vreau să rămână Rui Duarte, eu aş vrea toţi jucătorii care au fost în sezonul trecut să rămână. Se va discuta cu cei care sunt la final de contract. Pancu rămâne, nu s-a pus problema să plece“, a precizat Ioan Ovidiu Sabău.
Antrenorul care a fost în Brazilia împreună cu secundul Marian Rada pentru a căuta fotbalişti a declarat că deţine o listă de jucători pe care i-ar dori, dar decizia finală în ceea ce priveşte transferul acestora o va lua împreună cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos. „Am adus o listă cu anumiţi jucători. Înainte de a pleca în Brazilia am discutat cu domnul Copos, cu domnul Zotta, cu Marian Rada cam de ce ar fi nevoie. Mâine prezint lista domnului Copos şi împreună luăm o decizie. E vorba şi de un atacant central, am găsit ceva, dar să vedem. Sunt destul de mulţi pe listă, poate unii nu sunt pentru România pentru că ei costă foarte mult, o să aducem doar câţi avem nevoie“, a precizat tehnicianul.


Ultimele Stiri
abonare newsletter