Sport

Cine pleacă de la „U“ Mobitelco BT

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/01/06 1 plecaru u mobi.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Mircea Cristescu, președintele baschetbaliștilor de la „U“ Mobitelco BT a anunțat că unii jucători nu vor mai face parte din lotul echipei în sezonul 2012-13.


Oficialul foștilor campioni a declarat că echipa nu a avut un sezon așa de bun precum și-ar fi dorit. „Am încheiat sezonul competitional, un sezon nu atat de bun precum ne-am fi dorit. Pentru sezonul următor ne dorim să reclădim o echipă performantă, probabil pe un ciclu de patru ani, încercând bineînțeles să rămânem în fruntea baschetului românesc. Aceasta echipă va începe cu Paul Chetreanu și Mihai Silvășan și juniorii clubului, urmând ca în sezonul viitor să aducem și jucători români și străini de valoare. Silvășan și Chetreanu sunt jucătorii noștri și sezonul urmator, ei vor fi aici pe termen nelimitat, atât timp cât își vor dori să rămână la Cluj. Ei sunt coloana vertebrală a echipei. În rest, Lagrange, Jones, Mijovic, Lawrence nu se vor regăsi în lotul din sezonul viitor“, a spus Mircea Cristescu. Acesta a mai precizat că își dorește performanță în continuare, dar aceasta depinde mult și de bugetul pe care se va putea baza în sezonul 2012-13.
Cristescu a mai spus că își dorește ca Krstanovic și Dykes să rămână la „U“ Mobitelco, dar acest lucru, precum și participarea în EuroChallenge, depind de buget. „Ne dorim să construim o echipă puternică, tânără, care să facă față pe plan intern. În Cupa României vrem să scăpăm de acest prim tur, care ne ucide de câțiva ani. În legătura cu EuroChallenge, vom lua decizia dacă vom participa sau nu. În ceea ce îi privește pe Krstanovic și Dykes, dacă vom avea bugetul necesar, probabil vor ramane. Îi dorim în continuare la echipă, dar nu știu ce buget vom avea, iar ei sunt jucători destul de scumpi“, a mai zis Cristescu.
„U“ Mobitelco BT a terminat sezonul pe locul patru, fiind învinsă în semifinalele Diviziei A de BC Timișoara și în finala mică de Gaz Metan Mediaș.

abonare newsletter