Sport

Grozav a debutat cu gol!

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/01/06 25 grozav.jpg" border="0" align="right" /><br />Gicu Grozav, încă legitimat la Universitatea Cluj, a marcat golul prin care România a câștigat în fața Elveției partida amicală de la Lucerna.



Laurențiu BOARIU
sport@monitorulcj.ro

Gheorghe Grozav a devenit al 72-lea fotbalist din istoria echipei naţionale care a marcat la meciul de debut.
Echipa naţională a României a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, reprezentativa Elveţiei, într-un meci amical disputat la Lucerna, în faţa a aproximativ 12.000 de spectatori. Unicul gol al fost marcat de debutantul Gheorghe Grozav, în minutul 56, care a reluat cu capul de la 10 metri un balon centrat de pe partea dreaptă de la Gabriel Torje.
Până la Grozav, ultimul fotbalist care a înscris în primul său meci sub tricolor a fost Mugurel Buga, cu ocazia amicalului cu Irlanda de Nord din SUA, scor 2-0, în 27 mai 2006. Acesta a fost primul gol marcat pentru echipa națională de un jucător al Universității Cluj în ultimii 25 de ani. Septimiu Câmpeanu a fost ulitmul „student“ care a marcat pentru România, în amicalul câștigat cu 3-2 în fața Israelului în 8 aprilie 1987 (conform frf.ro).
Gicu Grozav a declarat după meci că a fost emoționat când a intrat pe teren și a văzut că joacă alături de fotbaliști consacrați și experimentați precum Bogdan Lobonț și Răzvan Raț. „Mă bucur foarte mult pentru debutul meu la echipa naţională şi sper ca în continuare domnul Piţurcă să conteze pe mine. Trebuie să dau o bere, o masă la băieţi după acest gol şi prim meci. Sper să o ţin tot aşa şi să joc meci de meci cât mai bine şi la echipa de club, şi la naţională, unde vreau să ajung să fiu titular. Am avut unele emoţii când m-am văzut în teren cu jucători ca Lobonţ, ca Raţ, ca Goian, care au multe meciuri la echipa naţională şi o experienţă foarte mare, dar când am intrat în meci nu am mai simţit emoţiile. Muncim mult, avem o echipă tânără şi sperăm să ne calificăm la Cupa Mondială. Elveţienii au intrat puţin cu nasul pe sus după ce au câştigat cu Germania şi noi le-am dat peste nas“, a spus atacantul Universității. Grozav a avut o primăvară reușită, în care a reușit să se impună ca titular în atacul „șepcilor roșii“. Tânărul atacant a marcat 6 goluri în sezonul recent încheiat, 5 dintre acestea în 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter