Sport

Handbaliştii rămân în Liga Naţională

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/28/08- u trans tritean.jpg" border="0" align="right" />„U” Transilvania va juca şi în sezonul următor în Liga Naţională, după ce a câştigat meciurile de baraj disputate la Buzău.</p>

Elevii lui Liviu Jurcă au învins formaţiile CSM Bacău şi Minaur Baia mare şi au rămas pe prima scenă a handbalului românesc.
Handbaliştii “alb-negrii” au încheiat cu bine un sezon dificil. Echipa manageriată de Mihai Tritean a trecut peste unul dintre cele mai grele sezoane din istoria clubului, în care s-a confruntat cu grave problem financiare şi chiar organizatorice. Fostul finanţator al handbaliştilor s-a retras la finalul sezonului 2010-11, iar bugetul echipei a avut mult de suferit. Mulţi sportivi de valoare au plecat la alte cluburi, în frunte cu antrenorul Ştefan Constantin, care a fost instalat la cârma campioanei HCM Constanţa. În ciuda problemelor, noul antrenor, Liviu Jurcă a reuşit să formeze o echipă competitivă, de mijlocul clasamentului. Ghinionul a făcut însă ca “studenţii” să piardă la masa verde un meci important cu CSM Bucureşti (din cauza lipsei asistenţei medicale), întâmplare care a lovit în moralul handbaliştilor. Astfel, “U” Transilvania a încheiat sezonul pe locul 11 şi a fost nevoită să joace un turneu pentru menţinere/promovare în Liga Naţională.

Turneul de la Buzău

La turneul de promovare a avut loc la Buzău şi au participat două echipe din Liga Naţională, „U” Transilvania Cluj şi CSM Ploieşti (locul 12), plus încă patru din Divizia A, CSM Bacău, Minaur Baia Mare, CSM Oradea şi HC Vaslui. Meciurile s-au derulat în două grupe, iar câştigătoarele fiecărei grupe au obţinut dreptul de a juca în Liga Naţională, în sezonul 2012-2013. Rezultatele înregistrate sunt următoarele: CSM Bacău - Minaur Baia Mare 32-29 (17-17), HC Vaslui - CSM Oradea 30-29 (17-11), "U" Transilvania Cluj - CSM Bacău 36-25, CSM Ploieşti - HC Vaslui 32-25, Minaur Baia Mare – "U" Transilvania Cluj 28-30 (14-14) şi CSM Oradea - CSM Ploieşti 18-23 (10-10).
Primele două clasate, adică „U” Transilvania Cluj şi CSM Ploieşti, ambele cu câte 4 puncte, vor evolua în sezonul viitor în Liga Naţională. Numărul echipelor din eşalonul de top s-a redus, astfel că în sezonul 2012-13 vor fi doar 12, faţă de 14 câte au evoluat în sezonul recent încheiat.


Tritean: „A fost foarte greu”

Mihai Tritean, managerul echipei „U” Transilvania, a declarat pentru monitorulcj.ro că turneul de menţinere a fost dificil, în ciuda faptului că handbaliştii clujeni au reuşit să câştige ambele meciuri jucate. „A fost foarte greu, mai mult în afara terenului, unde au fost anumite interese ca noi să nu rămânem în Liga Naţională. Băieţii au jucat bine şi au câştigat clar primul meci,36-25 cu CSM Bacău, diferenţa de valoare fiind foarte mare, am reuşit să ne impunem, chiar dacă la pauză eram conduşi cu un punct. Mulţumim suporterilor de la Minaur Baia Mare, care s-au comportat extraordinar şi ne-au încurajat la acest meci. A urmat apoi meciul cu Minaur, şi aici diferenţa de valoare a fost de partea noastră, am câştigat la doar două goluri, dar, mai ales în repriza secundă, am jucat la doar jumătate din potenţial. Ni s-au pus însă beţe în roate de la început, în partida cu CSM Bacău am avut două eliminări directe şi am primit în total 28 de minute de eliminare, cred că este un record!”, a spus Tritean după turneul de la Buzău.
Managerul handbaliştilor clujeni a mai declarat că echipa a avut de suferit din cauza unor zvonuri false, lansate chiar de unii oficiali. “Au apărut unele zvonuri, prin care s-a încercat destabilizarea noastră, că pleacă jucători, că ne desfiinţăm. Vă asigur că nu ne desfiinţăm, iar jucătorii vor să rămână la echipă. Am primit asigurări că Banca Transilvania ne va ajuta în continuare, trebuie să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor lor, vom încerca să facem performanţă. Avem un centru de juniori foarte puternic, iar aceşti copii trebuie să aibă unde juca, o echipă de seniori în prima ligă, unde să se poată afirma”, a spus Tritean. Oficialul a mai precizat că handbaliştii nu intră încă în vacanţă, urmând să facă un program de recuperare în cursul acestei săptămâni. Tritean a mai declarat că aşteaptă un raport de la Poliţie, care va lămuri cine a fost vinovat pentru situaţia creată la partida cu CSM Bucureşti (pierdută de U Transilvania la masa verde pentru lipsa asistenţei medicale). “După partida cu pierdută la masa verde pentru că nu am avut doctor la sală, am făcut o plângere la Poliţie, să se găsească vinovatul, iar în curând vom primi un raport, pe care îl vom publica”, a mai spus managerul handbaliştilor.
Sezonul 2012-13 al Ligii Naţionale va începe la mijlocul lunii septembrie, iar handbaliştii de la “U” Transilvania vor relua pregătirile la începutul lunii iulie. Elevii lui Liviu Jurcă vor face pregătire fizică la munte, vor juca partide amicale şi vor participa la diferite turnee de pregătire. Echipa clujeană a fost invitată la un turneu în Germania, în cadrul căruia va juca meciuri amicale cu echipe din primele două ligi din această ţară.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter