Sport

Dinamo a câştigat Cupa României

<p />Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României-Timişoreana la fotbal, după ce a învins în finală pe Rapid Bucureşti cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Arena Naţională.

Unicul gol a fost marcat de fundaşul Adrian Scarlatache (58), cu capul, după un corner executat de Alex Curtean. Aceasta este a 13-a Cupă cucerită de Dinamo, care o egalează astfel pe Rapid. Steaua are cele mai multe trofee, 21.
Prima mare ocazie a meciului a fost semnată de atacantul dinamovist Marius Niculae, dar şutul său a trimis mingea a trecut pe lângă poartă (15). Rapid a replicat la scurt timp, dar Deac şi Surdu au ratat pe rând din careul dinamovist.  Ultima situaţie clară înainte de pauză a fost şutul lui Curtean la colţul lung, respins de Coman (40).
După pauză, Dinamo a deschis scorul prin Adrian Scarlatache, care a marcat cu capul după un corner executat de Curtean (58). Din acest moment Dinamo nu a mai contat în atac, iar Rapid a presat continuu, ratând câteva ocazii foarte mari. Herea a reluat cu capul alături (65), după care Naumovski a respins şutul lui Deac (75). Pancu a trimis puţin peste transversală din lovitură liberă (79), iar Deac (86) şi Ioniţă (87) au fost blocaţi in extremis în careul lui Dinamo.
Acesta este primul trofeu cucerit de Dinamo în ultimii cinci ani, după ce în 2007 câştiga titlul de campioană, iar anul trecut pierdea finala Cupei în faţa Stelei.
Meciul a fost precedat de coregrafii impresionant a celor două galerii, bannere imense cu culorile celor două echipe au fost întinse pe gazon, iar
baloane uriaşe cu emblemele celor două formaţii au plutit deasupra terenului. S-a intonat imnul României, iar căpitanii celor două echipe au transmis mesaje fair play. La meci a asistat şi lotul naţional, reunit pentru meciurile amicale cu Elveţia şi Austria

Ultimele Stiri
abonare newsletter