Sport

Pițurcă: „Avem două meciuri dificile“

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/24/08 24 decl piti.jpg" border="0" align="right" /> Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, că partidele cu Austria şi Elveţia din stagiul de pregătire pe care prima reprezentativă îl va efectua în cele două ţări sunt foarte grele.</p>

Selecționerul vrea ca România să urce în clasamentul FIFA.
„Urmează o perioadă de pregătire cu două jocuri, cu adversari de calibru, chiar dacă nici ei nu sunt calificaţi la turneul final. Întâlnim o echipă a Elveţiei cu jucători foarte buni, căreia i-am urmărit meciurile şi chiar m-am mirat că nu a reuşit calificarea la Europene. Elveţia este favorită, dar și noi venim tare din urmă cu jucători care evoluează în campionatul intern. Mă aştept ca ei să crească de la un meci la altul", a spus Piţurcă.
Un alt motiv pentru care România pleacă cu a doua şansă în cele două partide este reprezentat de numărul mare de indisponibili, susţine Piţurcă. Totuşi, selecţionerul doreşte obţinerea unor rezultate pozitive, pentru ca România să poată urca în clasamentul FIFA - Coca-Cola. „Mă interesează şi rezultatele, chiar dacă sunt două amicale. Avem nevoie să urcăm cât mai mult în clasamentul FIFA. Va fi greu pentru că jucăm cu adversari peste nivelul nostru valoric. Avem speranţe că vom continua jocurile bune din ultima perioadă. Întâlnim adversari anglo-saxoni, foarte puternici. Este o experienţă foarte bună pentru lotul care e acum“, a adăugat Piţurcă.

Pițurcă, îngrijorat de portari

Victor Piţurcă este îngrijorat de numărul redus de portari de valoare din România. „În ultima parte a campionatului, Lobonţ a jucat, dar unii dintre portarii noştri nu se ridică la o asemenea valoarea ca a lui Lobonţ. Ei au nevoie de experienţa lui Lobonţ, dar şi el are nevoie de echipa naţională. Nu am fost mulţumit de prestaţiile portarilor, au făcut multe greşeli. Lobonţ, chiar dacă nu joacă, are constanţă, iar aportul său poate fi substanţial“, şi-a justificat selecţionerul convocarea portarului de la AS Roma.
O altă problemă cu care s-a confruntat selecţionerul a fost aceea a găsirii atacanţilor de valoare. „Este foarte dificil să găsesc atacanţi, Marica este accidentat, Marius Niculae are probleme, Stancu are probleme personale. În momentul de faţă nu avem atacanţi. Mă uitam pe listă şi ne lipseşte aproape o echipă“, a mai spus Piţurcă.


Îl apără pe Florescu

Mijlocaşul George Florescu are valoarea necesară pentru a evolua în prima reprezentativă, crede Piţurcă. „Nu ştiu ce aţi avut cu băiatul ăsta, la fel cu Răzvan Cociş. I-am urmărit evoluţiile, a jucat constant. Nu avem mulţi mijlocaşi de valoare şi am vrut să îl văd“, a precizat Piţurcă.
Victor Piţurcă şi-a justificat devansarea cu două zile a reunirii prin faptul că atfel va putea să-i urmărească îndeaproape pe jucători. „Mulţi au terminat campionatele de multă vreme şi era normal să-i chem cu două zile mai devreme, ca să nu stau să văd pe unde se pregătesc individual. I-aş fi chemat chiar pe 20 pentru a fi în formă“, a explicat Piţurcă.
Reprezentativa României va disputa două partide amicale, cu Elveţia, pe Swissporarena din Luzern (30 mai, de ora 21.15), şi Austria, pe Tivoli Stadion din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter