Sport

Gawron a câștigat „Banca Transilvania Open 2012“

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/21/08 21 bt open finalistii.jpg" border="0" align="right" />Polonezul Marcin Gawron l-a învins în finala turneului de la Cluj pe moldoveanul Radu Albot.</p>

Finala Banca Transilvania Open 2012 s-a disputat în fața unei asistențe destul de numeroase, aproximativ 200 de spectatori fiind prezenți în tribunele de la Winers Tennis Club.
Favoritul numărul 4, polonezul Marcin Gawron s-a impus în fața favoritului numărul 2, Radu Albot din Republica Moldova, cu scorul de 6-1, 6-3. Gawron a etalat pe tot parcursul turneului un joc constant bazat în primul rând pe lovitura pe back-end, cea mai eficientă armă a sa. În primul set Marcin a reușit trei breack-uri, tranșând astfel foarte rapid disputa, impunându-se cu 6-1. Radu Albot a început mult mai bine setul secund, a condus cu 2-0, dar apoi a cedat inexplicabil, iar polonezul a întors rezultatul, preluând conducerea, 3-2. Moldoveanul a mai avut o tresărire de orgoliu, a egalat la 3, dar apoi Gawron a reușit al cincelea său breack și s-a desprins decisiv, reușind să câștige și cel de al doilea set, cu 6-3.
Imediat după meci,  Marcin Gawron a declarat: „Vreau să-l felicit pe Radu pentru că a jucat atât de bine. Sunt fericit că am câștigat și sper să ne revedem în aceeași postură și anul viitor, aici la Winners Tennis Cluj”. Radu Albot, finalistul competiției clujene, a declarat și el: „A fost un turneu frumos, bine organizat, mulțumesc celor ce s-au ocupat de el. Sper să revin la anul, iar atunci să câștig“, a spus finalistul din Moldova.
Câștigătorul turneului a primit 27 de puncte ATP și 1950 de dolari, iar finalistul 15 puncte si 1350 de dolari.



 

abonare newsletter