Sport

CFR Cluj este noua campioană a României

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/21/ucfr01.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR 1907 Cluj-Napoca şi-a asigurat vineri seara al treilea titlu de campioană a României la fotbal, după ce a învins pe Universitatea Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2 (0-1), într-un meci rejucat din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal.</p>

Pentru CFR este al treilea titlu, după cele din 2008 şi 2010, primul adus tot de antrenorul Ioan Andone.

Universitatea a condus cu 2-0, graţie „dublei” reuşite de Marian Cristescu (29, 47), care a marcat primele sale goluri pentru „şepcile roşii”, dar CFR a reuşit să întoarcă rezultatul în repriza secundă, după ce „U” a rămas în 10 oameni. Adrian Cristea a fost eliminat (48) - două cartonaşe galbene încasate stupid - iar CFR a putut să revină astfel în joc: Mureşan a redus din diferenţă la scurt timp din lovitură liberă (50), senegalezul Sougou a egalat (64), iar Cadu a adus victoria (89), dintr-un penalty uşor acordat de arbitrul croat Vucemilovic, după un duel între atacantul grec Kapetanos şi fundaşul germano-polonez Szukala.

Meciul s-a desfăşurat în faţa a circa 20.000 de spectatori, iar înainte de primul fluier, Bornescu şi Cadu şi-au dat mâna. Meciul fusese întrerupt marţi 8 mai, în minutul 27 de către arbitrul Alexandru Tudor, la scorul de 0-1, din cauza violenţelor între jucătorii celor două formaţii. Atunci, portarul Mircea Bornescu l-a lovit pe Ricardo Cadu, care transformase un penalty şi s-a îndreptat spre galeria gazdelor cu intenţia de a provoca suporterii. Arbitrul Alexandru Tudor a decis suspendarea partidei după ce a considerat că mai mulţi jucători de la cele două formaţii ar fi trebuit eliminaţi din cauza violenţelor şi jocul nu ar fi putut continua.

Vineri 11 mai, Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis rejucarea integrală a partidei. Atât Ricardo Cadu (CFR), cât şi Mircea Bornescu (U Cluj) au fost suspendaţi câte două meciuri şi amendaţi fiecare cu 7.000 lei, în timp ce Liviu Ciucă, masorul U Cluj, care l-a lovit pe Cadu în drumul spre vestiare, a primit o suspendare de 12 luni şi o amendă de 10.000 lei.

CFR este virtual campioană înaintea ultimului joc, cu Steaua, de duminică, deoarece poate fi cel mult egalată la puncte de FC Vaslui, dar are avantajul rezultatelor din jocurile directe, 1-1 la Vaslui şi 2-0 la Cluj-Napoca.

CFR a cucerit titlul aproape la fel ca în 2008, când învingea pe U în ultima etapă cu 1-0, pe terenul acesteia, în urma unui gol marcat de Cadu, din penalty.


 


Ultimele Stiri
abonare newsletter