Sport

Ashenafi Erkolo, din nou învingător

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/24/08 24 maraton cluj.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Maratonul Internațional Cluj s-a bucurat de prezența a peste 2000 de concurenți.</p>

Duminică a avut loc cea de a doua ediție a Vodafone Cluj Marathon, competiție organizată de Asociaţia Runners Club şi Bigtime Production, în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Federaţia Română de Atletism.

Traseul de alergare a fost: Splaiul Independenței - G.Cosbuc - Cardinal I. Hossu - Emil Isac - Gh.Șincai - Napoca – Piața Unirii (latura sudică) - Bd-ul Eroilor - P-ța Avram Iancu (latura sudică) - Calea Dorobanților (tronson între P-ța Avram Iancu și str. A. Saligni) - Bd. 1 Decembrie 1918 (între Pod Napoca și Sigismund Toduță) - Sigismund Toduță (intre Bd. 1 Decembrie 1918 și G. Musicescu) - G. Musicescu - Pod Napoca.

Competiția principală, maratonul de 42.195 m a fost câștigată de etiopianul Ashenafi Erkolo, în vârstă de 26 de ani.

Africanul a fost cel care a câștigat și ediția inaugurală. Proba feminină a maratonului a fost câștigată de Agnes Kiss, din Ungaria, urmată de compatrioata Eva Varga. Proba de semi-maraton a fost câștigată la masculin de un alt etiopian, Sawe Kiprotich, iar la feminin de românca Daniela Cirlan. Proba de ștafetă – masculin a fost câștigată de echipa Fast&Furious, iar ștafeta feminină a fost câștigată de echipa AmWay.

Cel mai bătrân participant a fost arădeanul Gheorghe Mosion, în vârstă de 79 de ani.  

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter