Sport

Record pentru Rafael Nadal

<p />Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 ATP, a câştigat, duminică, pentru a opta oară consecutiv turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, învingându-l în finală pe liderul mondial Novak Djokovici (Serbia), scor 6-3, 6-1.

Cele opt titluri consecutive reprezintă un record pentru circuitul ATP. În plus, Nadal a devenit primul jucător care a câştigat 20 de turnee Masters 1000, devansându-l cu o reuşită pe elveţianul Roger Federer. Rafael Nadal a pus capăt unei serii de şapte înfrângeri consecutive în meciurile cu Djokovici, toate înregistrate în finale. Ultima sa victorie în faţa sârbului data din 2010.

Este al 42-lea meci consecutiv câştigat de Nadal la Monte Carlo, unde spaniolul a înregistrat o singură înfrângere, în 2003, în faţa argentinianului Guillermo Coria. Nadal nu mai câştigase un titlu de la succesul său de la Roland Garros, în 2011.

După acest al 47-lea său trofeu din circuitul ATP, el se pregăteşte pentru turneul de la Roland Garros (27 mai - 10 iunie), unde va încerca să depăşească recordul lui Bjorn Borg, câştigând al şaptelea titlu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter