Sport

Dublă victorie pentru Gigi: marca „Steaua” rămâne la el și este achitat în cazul „Valiza”

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/08 12 steaua gigi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Gigi Becali rămâne cu marca „Steaua”, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, cererea Clubului Sportiv al Armatei de anulare a mărcii, decizia nefiind definitivă. Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.</p>

În mai 2011, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2003 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, afirmând, totodată, că FC Steaua are datorii de 250.000 de euro, reprezentând chiria neachitată din ultima perioadă. Totuşi, CSA Steaua şi-a exprimat disponibilitatea de a ceda arena şi terenurile de antrenament grupării patronate de Gigi Becali, cu condiţia să fie achitate toate datoriile, de aproximativ 250.000 de euro.

Judecarea cererii Clubului Sportiv al Armatei, care nu este de acord ca sigla simbol a clubului să fie cesionată unei grupări private, a început în septembrie 2011, la Tribunalul Bucureşti, procesul fiind încheiat în 10 aprilie 2012.

Becali anunţa, anul trecut, că Steaua va reveni pe Complexul Sportiv din Bulevardul Ghencea doar dacă îi va fi cedat stadionul pentru o perioadă lungă de timp, în schimbul unei sume modice, iar el să investească în modernizarea acestuia. n februarie, finanţatorul FC Steaua s-a răzgândit în privinţa revenirii echipei în Ghencea, declarând că gruparea bucureşteană poate să evolueze în continuare pe Arena.

Gigi Becali se află în conflict cu MApN pentru stadionul din Bulevardul Ghencea. Finanţatorul stelist s-a plâns de chiria foarte ridicată pe care trebuia să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua şi a renunţat să mai folosească terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. Lotul echipei Steaua s-a antrenat la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia sau la Complexul Sportiv Buftea, unele meciuri de pe teren propriu fiind jucate şi la Constanţa sau Ploieşti.

 


Valiza se întoarce la stăpânul achitat

Patronul FC Steaua Bucureşti, George Becali, a fost achitat, tot marţi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul „Valiza”, în care este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul „Valiza” a început pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie 2009 magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către ÎCCJ, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obţinut-o pe parcurs.

Procurorii DNA au instituit, în mai 2008, sechestru asigurător şi au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui George Becali, în scopul confiscării speciale. Banii ar fi fost destinaţi premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0 - 1 pe teren), din ultima etapă a sezonului respectiv. În cazul în care CFR nu câştiga meciul, Steaua ar fi devenit campioană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter