Sport

Pițurcă vrea să fie neînvins în 2012

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/27/08 27 piturca.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Victor Pițurcă, selecționerul naționalei de fotbal a României, a declarat ieri că își dorește ca „tricolorii“ să nu piardă nici un meci în 2012.</p>

Piţurcă a vorbit înaintea meciului amical România – Uruguay, care se va juca miercuri seara pe Arena Națională. „Este primul meci în acest an, cu o echipă extrem de valoroasă, locul patru la Cupa Mondială, campioana Americii de Sud, cu jucători formidabili, însă şi echipa României este pe un drum bun, spun eu după victoria cu Grecia, şi sper să realizăm un joc bun şi un rezultat pe măsură. Îmi pare rău că au fost doi jucători care nu pot să facă parte din lot, Luchin s-a accidentat, l-am înlocuit cu Râpă, şi Ştefan Radu l-am înlocuit cu Latovlevici“, a menţionat selecţionerul, care a mai spus că şi-ar dori ca în acest an echipa naţională să nu piardă niciun meci. „Cred că putem. La sfârşitul lunii mai întâlnim două echipe puternice, Elveţia şi Austria, apoi Belgia“, a declarat Pițurcă.

Selecționerul a mai precizat că își dorește ca jucătorii cu experiență să dea totul pe teren pentru echipa națională. „Am discutat cu Mutu foarte serios. Mă interesează ca jucătorii cu mare experienţă şi valoare să se gândească numai la echipa naţională şi când intră în teren să dea totul. Mai ales pentru Mutu e ultimul tren de a prinde un turneu final de campionat mondial. Iar prin ceea ce face pe teren el este liderul naţionalei. Dialogând cu el mi s-a părut că a înţeles foarte bine acest lucru. Ar fi foarte rău dacă s-ar gândi doar că trebuie să doboare recordul de goluri al lui Hagi (n.r. - Hagi a înscris 35 de goluri pentru echipa naţională, iar Mutu 34)“, a spus Piţurcă.

Prima reprezentativă a României va întâlni, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală. Pentru acest meci, Pițurcă l-a chemat la lot și pe fotbalistul Constantin Grecu de la Universitatea Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter