Sport

Steaua joacă joi în Olanda

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/23/steaua.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Steaua, ultima echipă din România rămasă în cupele europene, va juca astăzi în deplasare cu Twenter Enschede, în returul șaisprezecimilor de finală ale Europa League.</p>

Echipa antrenată de Ilie Stan are mici șanse să ajungă în optimi, după ce olandezii s-au impus la București cu 1-0.

În ciuda înfrângerii suferite în meciul tur, 0-1 pe Arena Națională, steliștii nu și-au pierdut speranața și speră să întoarcă soarta calificării în favoarea lor, chiar în Olanda. Steaua a pierdut meciul din manșa tur după ce Ola John a reușit să trimită o „scăriță“ peste Tătărușanu, în minutul 53. Elevii lui Stan s-au luptat apoi să revină în joc, însă batavii au reușit să se închidă în defensivă și să nu le ofere adversarilor prea multe ocazii de a înscrie. Pentru a putea spera cu adevărat la calificare, steliștii trebuie să joace foarte bine pe De Grolsch Veste (stadionul celor de la Twente) și să marcheze, de preferință cât mai repede. Pe lângă victoria din tur, olandezii mai au și avantajul că sunt în plin campionat, în timp ce pentru „roș-albaștrii“ întâlnirea cu elevii lui Steve McLaren a fost prima oficială din 2012.

Meciul dintre Twente Enschede și Steaua București se va disputa astăzi, pe stadionul De Grolsch Veste, de la ora 20 și va fi transmis în direct de Pro Tv. Partida va fi arbitrată de o brigadă austriacă, în fruntea căreia se va afla centralul Robert Schorgenhofer.

Celelalte meciuri


Cele mai interesante meciuri din returul șaisprezecimilor Europa League se anunță a fi Athletic Bilbao – Lokomotiv Moscova, Anderlecht – Alkmaar și PAOK Salonic – Udinese. Bascii au pierdut cu 1-2 turul din Rusia, dar sunt o echipă redutabilă pe teren propriu, unde nici Barcelona nu a reușit să-i învingă. Principala armă a spanililor este Fernando Llorente, atacant care a marcat 11 goluri în acest sezon. Anderlecht și Alkaar propun un nou duel belgiano-olandez. Echipa din Bruxelles, în ciuda înfrângerii din tur, pare favorită, atât prin faptul că joacă acasă, cât și prin valoarea lotului. PAOK, antrenată de Ladislau Boloni, va încerca să profite de forma proastă a celor de la Udinese și să-i elimine din Europa. Fostul rapidist Costin Lazăr este anunțat titular la greci.

Șaisprezecimile Europa League

Meci                Rezultatul din tur

Olympiakos Pireu – Rubin Kazan        1-0
Besiktaș Istanbul – Sporting Braga        2-0
Athletic Bilbao – Lokomotiv Moscova    1-2
Manchester Utd – Ajax Amsterdam        2-0
Metalist Harkov – RB Salzburg        4-0
Anderlecht Bruxelles – AZ Alkmaar        0-1
Atletico Madrid – Lazio Roma        3-1
Schalke 04 Gelsenkirchen – Viktoria Plzen    1-1
Sporting Lisabona – Legia Varșovia        2-2
Manchester City – FC Porto            2-1
Valencia CF – Stoke City            1-0
Standar Liege – Wisla Cracovia        1-1
PAOK Salonic – Udinese Calcio        0-0
PSV Eindhoven – Trabzonspor        2-1
Club Brugge – Hannover 96            1-2
Twente Enschede – Steaua București        1-0

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter