Sport

Handbalistele „alb-negre“ nu au făcut față rusoaicelor

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/joli-dinamo.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Vicampioanele de la „U“ Jolidon au fost învinse acasă de puternică formație Dinamo Volgograd, campioana Rusiei.</p>

Handbalistele „alb-negre“ au fost depășite de campioana Rusiei, una dintre favoritele la câștigarea Cupei Cupelor.

Vicecampioanele României au început bine partida cu Dinamo Volgograd, reușind să conducă pe tabela de marcaj în prima jumătate a primei reprize. Rusoaicele au intrat ceva mai greu în joc, dar odată cu trecerea timpului s-au dovedit tot mai precise în apărare și mai periculoase pe contraatac. În a doua jumătate a primei reprize s-au instalat clar la conducerea jocului, iar la pauză au avut un avans de patru goluri, 15-11.

Din păcate și după pauză ostilitățile au evoluat în aceeașit direcție. În ciuda eforturilor susținute ale „studentelor“, acestea nu au avut mare succes în tentativa de a depăși defensiva masivă și puternică a rusoaicelor. Chiar dacă au înscris mai mult decât în prima repriză, elevele lui Gheorghe Covaciu nu au reușit să se aproprie periculos și au pierdut în cele din urmă cu 24-29.

Defensivă mai bună a rusoaicelor


Gheorghe Covaciu, antrenorul celor de la „U“ Jolidon, a declarat la finalul pardidei că Dinamo a fost echipa mai bună, mai ales în faza defensivă.

„Consider că echipa oaspete, Dinamo Volgograd, ne-a fost superioară în primul rând în apărare. Au o defensivă mai bună decât a noastră, mai masivă, mai solidă, cu jucătoare înalte ce fac un adevărat zid în faţa ofensivei adverse. Cât am știut să găsim soluții în fața acestei apărări, am fost la conducere, apoi în urma unor greșeli neforțate am primit goluri ușoare. Nu le pot reproșa nimic fetelor, ele au încercat să joace de la egal la egal cu campioana Rusiei“, a declarat tehnicianul vicecampioanelor României.

Ani-Senocico, cea mai bună marcatoare

Pentru formația clujeană au punctat: Mihaela Ani-Senocico 7 g, Mihaela Tivadar 6 p, Clara Vădineanu 3, Adriana Stoian 2, Andreea Tetean, Ștefania Florea, Laura Oltean, Florina Chintoan, Magda Paraschiv și Oana Dincă câte un gol. Au mai evoluat Ionica Munteanu, Alina Ţurcaş și Irina Ivan. Pentru Dinamo Volgograd au înscris: Stepanova 5 g, Kochetova 5 g, Avdekova 4 g, Levina 4 g, Borșcenko 4 g, Hmirova 3 g, Makarova 2 g, Milova și Vedehina câte un gol.

Returul se va disputa sâmbătă, 11 februarie, de la ora 16, la Volgograd. În celălat meci jucat sâmbătă în Cupa Cupelor, danezele de la Randers HK au învins fosta campioană a Europei, Zvezda Zvenigorod, cu 26-25.

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins în deplasare pe Krim Ljubiana, cu 31-25, în grupa 2 a Ligii Campionilor.

abonare newsletter