Sport

Campionii și-au revenit și au câștigat la Oradea

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/mobi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a câștigat cu 67-63 meciul din deplasare cu CSM Oradea.</p>

Campionii au reușit să treacă peste înfrângerea de acasă cu BC Mureș și s-au impus în partida cu formația bihoreană.

Meciul de la Oradea a contat pentru etapa a 20-a a Diviziei A. Cel mai bun om din echipa clujeană a fost americanul Kyndall Dykes, care a înscris 29 de puncte. Pentru „U“ Mobitelco au mai punctat: Krstanovic 20 p, Mijovic 6 p, Lawrence 5 p, Paul 3 p, Şanta și Pop câte 2 p. Pentru CSM Oradea au marcat: Pesic 14 p, Navickas 11 p, Lupusavei 11 p, Pașca  6, Topchov 6 p, Markovic  6 p, Tabarna 5 p și Maric 3 p.

Marcel Ţenter a declarat la final că această partidă a fost una disputată, foarte atractivă pentru public. „A fost un meci pe care-l putea câștiga oricare dintre echipe. Meciuri ca acesta sunt o bună propagandă pentru baschet, fiind o partidă foarte disputată. Am avut o zi cu un joc mult mai cursiv și am fost mulțumit din perspectiva execuției fazelor spre deosebire de meciul cu BC Mureș, care pentru mine este un meci de referință, negativ vorbind. Atunci nu am reușit nici măcar ceea ce în antrenamente am făcut foarte bine. Echipa a dovedit astăzi caracter și a trecut peste momentul dificil“, a declarat antrenorul campionilor.

De cealaltă parte, Cristian Achim, antrenorul orădenilor, a declarat că jucătorii săi au jucat cât de bine au putut.

„Sunt foarte supărat, dar în ciuda înfrângerii vrea să-i felicit pe jucători pentru că au dat tot ce au putut. Din păcate, uneori nu este de ajuns. Să nu uităm că am întâlnit echipa campioană şi noi am crezut mult în victorie. Chiar dacă ne-am apărat bine, nu sunt mulţumit de ofensivă. Nici nu pot să fiu când am avut un procentaj de 38% la aruncările de două puncte“, a spus tehnicianul bihorenilor.

Acesta a fost singurul meci din etapa a 20-a a Diviziei A de baschet masculin care s-a disputat, restul fiind amânate din cauza condițiilor meteorologice, care au împiedicat deplasarea echipelor și ale arbitrilor.

Următorul meci pentru „U“ Mobitelco BT este programat în data de 16 februarie, în deplasare la BC Miercurea Ciuc. Partida este o restanță din etapa a 12-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter