Sport

Contre între Năstase și Federația Română de Tenis

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/02/08 ilie nastase.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Federaţiei Române de Tenis (FRT) a sesizat ieri Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008, se arată într-un comunicat al FRT.</p>

„În urma verificărilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federaţia Română de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. În acest sens, astăzi, 01.02.2012, FRT a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie“, se menţionează în comunicat fără a oferi alte amănunte.

În perioada 2001-2008 la conducerea FRT s-a aflat Ilie Năstase. El a demisionat din funcţia de preşedinte la 12 februarie 2008, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi „umflat“ cheltuielile de organizare a întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis. De la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Năstase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul preşedinte, Ruxandra Dragomir.

Ironic, Ilie Năstase a declarat ieri agenţiei Mediafax, după ce conducerea FRT a sesizat DNA în privinţa neregulilor financiare, că îi este atât de „frică” de procurorii anticorupţie şi de Ruxandra Dragomir încât se grăbeşte să prindă avionul să revină în ţară. „Să mă dea în judecată după ce i-am lăsat câteva milioane de euro în contul federaţiei când am plecat. Şi eu repede o să mă duc la DNA, uite acum mă urc în avion să vin în ţară, că sunt în Franţa. Imediat mă duc, că mi-e o «frică» de DNA şi de Ruxandra Dragomir... În România orice prost poate face plângeri penale la DNA sau în altă parte. Dar să aducă dovezi, aşa, pe gură, putem toţi să acuzăm“, a spus Năstase.

Fostul tenisman neagă faptul că ar fi avut loc nereguli în contabilitatea federaţiei cât timp a fost preşedinte. El susţine că procentul de 15% din contractele de sponsorizare pe care le aduceau persoane din afara federaţiei este o cotă normală şi că a fost plătit nu numai fostei sale soţii, Amalia, ci şi altora. „Cât am fost preşedinte am spus că oricine vine cu sponsori are 15% din contractul respectiv. Amalia (fosta soţie – n.r.) mi-a adus un sponsor şi federaţia a plătit procentul. La fel s-a întâmplat şi cu alte persoane. Ce este greşit? Nu e mai bine să îţi aducă cineva 100.000 de euro şi celui care îţi aduce să îi plăteşti procentul, iar federaţia să rămână cu 85.000, decât deloc?“, a adăugat fostul preşedinte al FRT.

Ultimele Stiri
abonare newsletter