Sport

CFR l-a împrumutat pe Renan la Sampdoria Genova!

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/11_ziua/renan.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Mijlocaşul Renan Garcia a fost împrumutat de CFR Cluj la formaţia italiană Sampdoria Genova, echipă din Serie B.</p>

Fotbalistul brazilian a venit în vară la CFR de la echipa portugheză Vitoria Guimaraes, iar acum a fost împrumutat la unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Italia.

Brazilianul Renan a venit în Europa în 2008, împrumutat de clubul său, Atletico Mineiro, la Celta Vigo. În 2009 s-a transferat la Vitoria Guimaraes, însă nu s-a acomodat la această echipă şi a fost împrumutat pentru un sezon la Beira Mar, iar apoi vândut la CFR Cluj. Jorge Costa l-a titularizat în echipa „feroviară“, iar brazilianul nu l-a dezamăgit, având evoluţii foarte bune. Renan este singurul „feroviar“ care a evoluat pentru CFR în toate cele 18 partide din tur, în care a şi marcat de trei ori.

CFR a încasat 1 mil. euro

Italienii de la Sampdoria au plătit pentru Renan un milion de euro pentru un împrumut până în vară. Dacă vor promova în Serie A sau dacă vor fi mulţumuţi de evoluţiile brazilianului, genovezii vor trebui să plătească încă 3,2 milioane de euro CFR-ului, pentru un transfer definitiv. Sampdoria se află momentan pe locul 12 în Serie B, însă la doar patru puncte în urma celor de la Varese (echipa de pe locul 6, ultimul care duce la barajul pentru promovare). Brazilianul este deja în Italia, unde ieri dimineaţă a semnat cu clubul genovez. „Sunt fericit, iar acum îmi doresc să promovez în Serie A cu Sampdoria“, a declarat Renan, conform tutomercatoweb.com.

Cotat la 1,5 milioane


Site-ul german transfermarkt.de, specializat în transferuri de fotbalişti, îl evaluează pe Renan la 1,5 milioane euro. Dacă va rămâne la Sampdoria, Renan va fi al doilea cel mai scump jucător vândut de CFR, cu 4,2 milioane euro. Primul în top este uruguayanul Alvaro Pereira, care a plecat la FC Porto pentru 4,5 milioane de euro plus 20% dintr-un eventual transfer, iar acum este cotat la 15 milioane de euro. CFR i-a mai vândut pe sume mari pe Lacina Traore (4 mil. euro la Kuban Krasnodar), Ciprian Deac (3 mil. euro la Shalke 04), Juan Culio (2.2 mil. euro la Galatasaray) şi pe Sebastian Dubarbier (1.8 mil. euro la FC Lorient).

Fotbaliştii de la CFR Cluj se află în Antalya, unde efectuează pregătirea de iarnă. Clujenii se vor pregăti în Turcia până în 15 februarie. „Feroviarii“ au jucat până acum trei partide amicale, în care nu au cunoscut gustul victoriei, remizând, 0-0 cu Austria Viena şi fiind învinşi de TSV Munchen 1860 cu 1-2 şi de Cernomoreţ Odessa cu 0-3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter