Sport

Campionii, depăşiti clar de BC Mureş

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/30/08 u mobitelco bc mures baschet _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a suferit una dintre cele mai drastice înfrângeri din ultimii ani, chiar pe teren propriu. „Alb-negrii“ au fost învinşi de BC Mureş cu 76-54.</p>

Campionii au ratat sâmbătă seara şansa de a urca pe podiumul Diviziei, după ce au fost învinşi şi acasă de formaţia BC Mureş.

Elevii lui Marcel Ţenter au început extrem de slab partida de acasă cu BC Mureş. Oaspeţii s-au instalat la conducerea jocului şi au câştigat clar primele două sferturi, cu 23-15 şi 18-9. Clujenii s-au adunat la pauză şi au câştigat sfertul trei cu 16-10, dar nu au mai avut forţa să revină pe final, cedând clar şi ultimul sfert, cu 14-25. În această partidă, campionii au fost de nerecunoscut, jucând mult mai slab decât în precedentele două meciuri, cu CSM Bucureşti şi BC Timişoara.

Cel mai slab meci din ultimii 10 ani

Mircea Cristescu, preşedintele executiv al celor de la „U“ Mobitelco BT a declarat că partida cu BC Mureş a fost printre cele mai slabe din ultimii ani. „Este cel mai slab meci de când sunt eu la Cluj, din ultimii zece ani cel puţin. Dacă am mai pierdut vreodată la diferenţa asta pe teren propriu, a fost în faţa unor echipe mult mai redutabile. Din punct de vedere financiar, sigur că o să îi usture buzunarul pe jucători, însă asta e doar o reacţie. Fiecare jucător va trebui să se uite în interiorul său şi să vadă dacă el e cel care a fost astăzi în teren“, a declarat oficialul clujean la finalul meciului de sâmbătă seara.

Ţenter: „Îmi asum răspunderea“


Tehnicianul Marcel Ţenter a declarat după meci că elevii săi au prins o zi foarte proastă, în care au comis un număr nepermis de erori. „Este o zi extrem de grea pentru echipă şi pentru mine. Personal, îmi asum toată responsabilitatea pentru acest meci! Trebuie să analizez cu atenţie această partidă, pentru că s-au produs parcă prea multe erori pe care le-am făcut pe parcursul întregului meci. Aşa ceva este greu de admis de la o echipă cu pretenţiile pe care le avem noi de la noi, în primul rând“, a declarat antrenorul campionilor.

Cel mai bun marcator al „alb-negrilor“ a fost Kyndall Dykes, care a reuşit doar 14 puncte şi 3 recuperări. Pentru „U“ Mobitelco au mai punctat: Mihai Paul 13 p (3 rec., 2 p.d.), Krstanovic 12 p (9 rec. ), Mijovic 7 p (4 rec.), Jones 4 p (4 rec.), Pop 2 p, Lagrange 2 p (3 rec., 5 p.d.). Pentru BC Mureş au marcat: Watson 16 p (5 rec.), Cooley 13 p (3 rec., 11 p.d.), Stănescu 12 p (6 rec.), Pekovic 12 p (5 rec., 3 p.d.), Dumitru 10 p (8 rec.), Aliakseyeu 6 p (2 rec.), Lăpuşte 5 p şi Paliciuc 2  p.

Lăpuşte: „Am avut emoţii mari“


Flavius Lăpuşte, fostul baschetbalist al campionilor de la „U“ Mobitelco, care în prezent evoluează la BC Mureş, a declarat că a avut emoţii pentru că a jucat din nou la Cluj. „Am avut emoţii mari, întotdeauna am când joc la Cluj. Noi am venit după două înfrângeri usturătoare şi aveam nevoie mare de această victorie. Avem şi trei accidentaţi şi e greu să joci la victorie în aceste condiţii. Am pregătit meciul destul de bine şi este norocul nostru că Clujul nu a jucat la valoarea lui. Este o echipă ce îşi atinge maturitatea în play-off, a demonstrat-o şi anul trecut. Vreau să le urez în continuare baftă!“, a spus Lăpuşte după victoria echipei sale în deplasarea de la Cluj.

În etapa a 20-a a Diviziei A, „U“ Mobitelco BT va juca în deplasare la CSM Oradea, în data de 4 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter