Sport

La o victorie de podium

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/27/baschet 07 masculin mobitelco _sc_01.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a trecut primul test din această săptămână. Campionii au învins formația CSM București cu 87-79, iar mâine vor primi vizita celor de la BC Mureș, iar dacă înving vor urca pe locul 3.</p>

Baschetbaliștii clujeni au urcat pe locul 4 în Divizia A, după victoria de miercuri seara obținută în fața formației CSM București.

Elevii lui Marcel Țenter au trecut rapid peste înfrângerea din deplasarea de la Timișoara și au obținut victoria de care aveau nevoie pentru a se apropia de podium. Clujenii au reușit să se impună în fața unei echipe bune, în ciuda faptului că au jucat cu Kyndall Dykes și Mihai Paul ușor accidentați. Campionii au început în trombă meciul și au câștigat detașat primele două sferturi, cu 24-16 și 30-17, astfel că la pauză au avut un avans de 21 de puncte. Oaspeții au revenit ușor în repriza secundă, dar nu au reușit să se apropie foarte periculos, deși au câștigat ultimele sferturi, cu 29-17 și 17-16. La CSM București a evoluat și Claudiu Fometescu, veteranul care în sezonul trecut a devenit campion alături de formația clujeană. La finalul meciului, acesta a declarat că întotdeauna se va simți bine la Cluj: „Pentru mine a fost frumos să revin la Cluj, tot timpul când voi veni aici mă voi simți bine. Ne-am dorit victoria, însă ne-am intrat mai greu în ritm și am avut o diferență prea mare la pauză“, a spus Fometescu.

În urma acestui succes, „U“ Mobitelco BT a urcat pe locul 4 în clasamentul Diviziei A, având 30 de puncte. Clujenii vor juca sâmbătă, de la ora 19.45, împotriva formației BC Mureș, echipa de pe locul 3. Dacă vor câștiga această întâlnire, „alb-negrii“ vor urca pe podium. Meciul de mâine va fi transmis în direct de DigiSport.  

Țenter: „E o victorie importantă“

Marcel Țenter a apreciat că echipa sa a reușit să câștige un meci dificil, în fața unei echipe bune. „Este o victorie importantă, pentru că suntem într-o perioadă grea și totuși reușim să strângem rândurile. Îmi pare foarte rău de meciul de la Timișoara, pe care noi l-am pierdut, nu l-au câștigat ei! Am obținut o victorie muncită, am muncit mult astăzi în special pentru a-l opri pe Martinic, care în sferturile trei și patru a fost foarte precis, indiferent de genul nostru de apărare a avut un răspuns mereu“, a declarat antrenorul campionilor.

De cealaltă parte, Hristu Sapera, antrenorul bucureștenilor, a declarat că echipa sa a intrat foarte greu în meci. „Am intrat destul de greu în meci, am făcut multe greșeli în defensivă, Clujul are aruncători foarte buni de trei puncte și ne-au pedepsit. După aceea, a fost foarte greu să revenim“, a spus tehnicianul de la CSM.

Krstanovic, cel mai bun marcator clujean

Sârbul Zoran Krstanovic a fost din nou cel mai bun marcator al campionilor, reușind 25 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru „U“ Mobitelco au mai punctat: Dykes 22 p (2 rec., 2 p.d.), Lagrange 11 p (4 rec., 5 p.d.), Mijovic 10 p (8 rec., 5 p.d.), Jones 9 p, Mihai Paul 8 p (4 rec., 5 p.) și Pop 2 p. Oaspeții de la CSM București au înscris prin: Martinic 25 p (3 rec., 10 p.d.), Gallimore 23 p (3 rec.), Rhinehart 9 p ( 3 rec.), Fometescu 8 (3 rec.), Ljubojevic 5 p, Căruțașu 4 p (3 rec.), McKenzie 4 p (11 rec.) și Urucatu un punct.

Ultimele Stiri
abonare newsletter