Sport

Mourinho nu poate pleca de la Real

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/26/08-26 mourinho.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Portughezul Jose Mourinho va trebui să plătească grupării Real Madrid suma de 20 de milioane de euro, dacă va părăsi clubul spaniol în iunie, aşa cum susţine presa spaniolă.</p>

Conform AS, suma corespunde celor doi ani de contract pe care Mourinho i-ar mai avea cu Real Madrid, el având un salariu anual net de zece milioane de euro. În caz contrar, dacă Real Madrid decide să-l demită pe Mourinho, atunci va trebui să-i plătească aceeaşi sumă tehnicianului portughez. „Acestea sunt condiţiile stabilite la semnarea contractului în 31 mai 2010 până la 30 iunie 2014. Florentino Perez a dorit să se asigure că nu va fi lăsat cu ochii în soare, având în vedere antecedentele lui Mourinho la FC Porto, Chelsea sau Inter, de unde a plecat când a vrut“, scrie As.

Oricum, As susţine că în cazul unui „divorţ“ în vară, părţile implicate vor încerca să ajungă la un acord amiabil fără a se ajunge la plata a 20 de milioane de euro penalizare.


Tot As scrie că Mourinho s-a mai relaxat în ultimele zile, după ce a discutat cu Florentino Perez şi speră ca până în iunie să se schimbe lucrurile. Mourinho este decis să plece de la Real Madrid la 30 iunie, a scris presa spaniolă în ultimele zile. Pe de altă parte, presa catalană scrie că un posibil înlocuitor al lui Mourinho este spaniolul Rafael Benitez.

Jose Mourinho este unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul actual. Portughezul a cucerit trofee cu toate echipele pe care le-a antrenat în ultimii 10 ani: 2 titluri de campion, o Cupă, o Cupă UEFA și un trofeu UEFA Champions League cu FC Porto, 2 titluri de campion și o Cupă a Angliei cu Chelsea Londra, 2 titluri de campion, o Cupă și un trofeu UEFA Champions League cu Inter Milano.


Jose Mourinho își sărbătorește astăzi ziua de naștere, el fiind născut pe 26 ianuarie 1963 în Setubal, Portugalia.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter