Sport

Două meciuri grele pentru campioni

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/25/08 u mobi csm.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii de la „U“ Mobitelco BT primesc astăzi vizita formației CSM București, iar peste trei zile vor juca tot acasă cu BC Mureș.</p>

După ce în etapa precedentă au cedat în deplasare la BC Timișoara, baschetbaliștii clujeni au nevoie de o victorie în meciul de azi pentru a urca măcar pe locul 5 în clasamentul Diviziei A.

Campionii României nu au o situație foarte bună în clasament și au nevoie de o victorie pentru a urca cât mai sus în clasamentul sezonului regulat, pentru a avea o programare mai bună în play-off. După ce i-au învins pe rivalii de la Asesoft Ploiești, elevii lui Marcel Țenter au cedat în deplasarea de la Timișoara, astfel că liderii din Banat s-au distanțat și mai mult în fruntea clasamentului. Mai mult decât atât, baschetbaliștii clujeni au de luat o revanșă, după ce au pierdut meciul tur, la limită 67-69.
Marcel Țenter nu se va putea baza nici la acest meci pe Paul Chetreanu și Mihai Silvășan, care sunt în continuare accidentați. Tehnicianul campionilor nu a fost foarte supărat după înfrângerea de la Timișoara, declarând că meciul a fost unul spectacolos și oricine putea câștiga, însă a menționat că „alb-negrii“ trebuie să își îmbunătățească jocul, pentru că este loc de mai bine.
Peste numai trei zile, campionii vor primi vizita unei alte echipe puternice: BC Mureș, echipa de pe locul 4. În situația fericită în care vor câștiga ambele meciuri, cu CSM București și BC Mureș, clujenii ar putea urca până pe locul 2 în Divizia A.  

În direct la TVR 3


Meciul dintre „U“ Mobitelco BT Cluj și CSM București se va disputa astăzi de la ora 19, la Sala Sporturilor „Horia Demian“ și va fi transmis în direct de TVR 3. Partida va fi arbitrată de Fabiana Nițu, Alin Roșu și Adrian Habor, iar comisar de meci va fi Radu  Bucerzan. Un bilet pentru acest meci costă 5 lei în partea de sus a sălii și 10 lei în partea de jos.
Celelalte meciuri din Divizia A care se dispută astăzi sunt: Poli Unirea Iași – BC Miercurea Ciuc, BCM „U“ Pitești – Dinamo București, CSS Giurgiu – CSU Atlassib Sibiu și BC Mureș - Gaz Metan Mediaș.

Clasamentul Diviziei A

1. BC Timisoara                 32 p
2. Gaz Metan Mediaș          29 p
3. CSM Oradea                  29 p
4. BC Mureș Târgu Mureș    29 p
5. CSM București                28 p
6. „U“ Mobitelco BT Cluj      28 p
7. CSU Asesoft Ploiești       27 p
8. CSU Atlassib Sibiu          26 p
9. Energia Rovinari             26 p
10. BCM „U“ Pitești            25 p
11. CSS Giurgiu                 22 p
12. SCM „U“ Craiova          22 p
13. Dinamo București         21 p
14. CS Otopeni                 19 p
15. BC Miercurea Ciuc        18 p
16. Poli Unirea Iași            17 p

Ultimele Stiri
abonare newsletter