Sport

Federer și Nadal se întâlnesc din nou

<p>Roger Federer și Rafael Nadal, cei mai buni tenismeni din ultimul deceniu, se vor duela din nou, în semifinalele Australian Open.</p>

 

Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, marţi, cu scorul de 6-7, 7-6, 6-4, 6-3, pe cehul Tomas Berdych, locul 7 ATP, în sferturile de finală ale Australian Open, şi îl va întâlni pentru a 27-a oară în carieră pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP. Spaniolul îl va întâlni în penultimul act al turneului de la Melbourne Park pe principalul său rival său din ultimii ani, într-un duel care a început în circuitul profesionist în 2004. De atunci, cei doi au jucat de 26 de ori unul împotriva celuilalt, iar scorul întâlnirilor directe este de 17-9 în favoarea lui Nadal.

Ultima întâlnire dintre cei doi s-a consumat la finalul anului trecut, la Turneul Campionilor, când Federer s-a impus clar într-o partidă din faza grupelor, cu scorul 6-3, 6-0, înainte ca elveţianul să câştige trofeul.

Federer, cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a noua oară consecutiv în semifinale la Australian Open, după ce a trecut, tot marţi, de argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 11, în trei seturi, scor 6-4, 6-3, 6-2, în meciul 1000 la profesionişti. Elvețianul nu a pierdut niciun set la această ediţie a Australian Open, fiind singurul tenismen în această situaţie de pe tabloul principal de simplu masculin.

A doua semifinală a tabloului de simplu masculin al Australian Open va fi stabilită după meciurile de azi: Novak Djokovici - David Ferrer şi Andy Murray - Kei Nishikori).

abonare newsletter