Sport

Campionii au pierdut în Banat

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/23/08 baschet cuic.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />„U“ Mobitelco BT a pierdut la limită, 71-72, meciul din deplasare cu BC Timişoara, echipa situată pe primul loc în clasamentul Diviziei A.</p>

După un meci „pe muchie de cuţit“, cu 11 schimbări de lider şi 10 egalităţi, campionii au pierdut în fieful timişorenilor.

Partida dintre BC Timişoara şi „U“ Mobitelco BT, din cadrul etapei cu numărul 17, a fost una dintre cele mai echilibrate şi mai frumoase din acest sezon. Fiecare echipă a câştigat câte două sferturi, iar avantajul maxim a fost de şase puncte în favoarea gazdelor. Bănăţenii s-au impus în primul sfert cu 18-15, clujenii au revenit în al doilea, 20-22, dar au fost conduşi la pauză cu un punct (38-37). Gazdele au câştigat sfertul trei cu 21-19, iar campionii pe cel de al patrulea, cu 15-13, însă au fost învinşi. În ultimul minut de joc, „alb-negrii“ au avut un atac prelungit agonizant, cu patru aruncări consecutive ratate și au beneficiat de ultima minge vreme de 11 secunde, dar nu au reuşit să puncteze, iar scorul a rămas fixat la 72-71 în favoarea celor de la BC Timişoara.

Pentru „U“ Mobitelco BT au marcat: Dykes 22 p (3 interceptii), Krstanovic 16 p (8 rec.), Mijovic 14 p (8 rec.), Lagrange 6 p (4 rec.), Pop 5 p, Lawrence 4 p (11 rec.) şi Paul 4 p. BC Timişoara a punctat prin: Popescu 24 p (6 rec.), Sime 16 p (6 rec.), Jovanovic 12 p (6 rec., 4 p.d.), Archie 11 p (9 rec.), Cuic 5 p (4 rec., 6 p.d.), Andrei 3 p şi Siriscevic un punct.

Ţenter: „Este loc de mai bine“

Marcel Ţenter, tehnicianul formaţiei clujene, a declarat la finalul meciului că echipa sa a avut un meci foarte dificil. „A fost un meci dificil, presărat cu foarte multe momente tensionate, în care am avut probleme foarte mari cu faulturile acumulate la pivoţii noştri şi în acest fel s-a stricat puţin chimia jocului. În ciuda acestui fapt, am reuşit să rămânem în joc pînă în ultimele secunde şi am avut şutul decisiv în mâinile noastre. Din păcate nu am marcat acea aruncare. Vom analiza acest meci şi vom vedea unde putem să îmbunătăţim jocul, pentru că este loc de mai bine“, a spus antrenorul campionilor, după înfrângerea suferită sâmbătă seara la Timişoara.

Aceasta a fost cea de a patra înfrângere suferită de formaţia clujeană în sezonul în curs. Baschetbaliştii „alb-negrii“ se află pe locul patru în Divizia A, cu 26 de puncte, la 4 p în urma liderului BC Timişoara. „U“ Mobitelco BT va primi miercuri, 25 ianuarie, vizita formaţiei CSM Bucureşti. Partida se va disputa la Sala Sporturilor „Horia Demian“, de la ora 19 şi va fi transmisă în direct de TVR 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter