Sport

Rugbyştii Univeristăţii rămân în SuperLigă!

<p>Echipa de rugby a CS Universitatea Cluj a primit în urma ședinței Biroului Federal al Federației Române de Rugby invitația de a rămâne în SuperLiga Națională CEC Bank.</p>

 

Rugbyștii clujeni au retrogradat în Divizia A la finalul sezonului 2011 al SuperLigii, dar au fost invitația să evolueze în eșalonul de elită și în 2012. Oficialii secției de rugby din cadrul clubului clujean au acceptat oferta, dar recunosc că lotul de jucători mai trebuie întărit, iar situația financiară nu este printre cele mai bune. Rugbyștii au un nou antrenor, în persoana fostului internațional Neculai Nichitean. „Am acceptat să rămânem în SuperLigă chiar dacă, momentan, nu avem un lot corespunzător. Cu contribuția tuturor însă, cred că vom reuși să ne menținem. Obiectivul pe termen scurt este de a rămâne în SuperLigă, iar pe termen mediu de a ajunge printre primele patru echipe din țară“, a declarat Nichitean.

Secția de rugby are și o nouă conducere. Traian Scridon, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii și fost baschetbalist la Universitatea este noul președinte, iar Marcu Valtar și Mihai Munteanu sunt vicepreședinți.

„U“ Cluj a fost amendată de FR Rugby la finalul sezonului trecut cu 10.000 euro, pentru neprezentare la meciul cu Sportul Studențesc. Rugbyștii clujeni au refuzat să intre pe teren, reclamând faptul că nu au fost plătiți de mai mult timp. Din cauza acestui boicot, sponsorul Prodvinalco, a decis să nu mai ajute echipa.

abonare newsletter