Sport

Șepcile roșii“, pregătite de cantonament

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/19/08 u decl.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„Studenții“ vor pleca sâmbătă în Turcia, unde vor efectua pregătirea de iarnă, care va dura trei săptămâni. „U“ va juca și șase partide amicale.</p>

La fel ca majoritatea echipelor din Liga, și Universitatea Cluj va efectua cantonamentul de iarnă în regiunea turcă Antalya.

Lotul de jucători pe care antrenorul Ionuț Badea îl are la dispoziție va pleca sâmbătă, 21 ianuarie, în Turcia și va reveni la Cluj în 9 februarie. Delegația „șepcilor roșii“ va fi cazată la hotelul Papillon Zeugma din stațiunea Belek.

„Studenții“ vor juca șase partida amicale, dintre care trei în cadrul turneului Antalya Trophy. Adversarele Universității vor fi echipele Jagiellonia Bialystok (locul 10 in Polonia), Sturm Graz (locul 6 in Austria), Inter Baku (locul 2 in Azerbaidjan) și Spartak Trnava (locul 3 in Slovacia). Celelalte două echipe cu care vor juca clujenii urmează să fie stabilite în Turcia.
Ionuț Badea, antrenorul „studenților“, crede că perioada următoare nu va fi una ușoară pentru elevii săi, însă este una prin care trebuie să treacă. „Urmează o perioadă mai grea pentru jucători, cu două antrenamente pe zi, dar e și o perioadă normala pentru orice echipă. În rândul jucătorilor există entuziasm și dorință mare de muncă. În Antalya ne așteaptă terenuri foarte bune de joc“, a declarat tehnicianul Universității.

Goga a fost aproape de revenire!

Badea a declarat că Dorin Goga (fost jucător al Universității, în prezent la Poli Timișoara) a fost dorit la echipa de pe Someș, dar transferul acestuia nu s-a putut concretiza. „Legat de Goga, au fost discuții cu ceva vreme în urmă, dar nu s-a concretizat nimic. Ungurușan și Nasser au fost puși pe lista de transferuri“, a adugat antrenorul Universității. Bogdan Ungurușan ar putea fi împrumutat la Gaz Metan Mediaș, iar Nasser Menassel este dorit de Dinamo.

Lukasz Szukala, fundașul central al Universității, declară că își dorește ca echipa sa să fie mai bună în retur. „Aici e frig, e bine că plecăm în Antalya, unde avem condiții bune de pregătire. În acest cantonament vom munci să fim mai buni în retur. Întotdeauna e greu dupa vacanță, dar suntem profesioniști și facem asta de ani de zile. Vrem să fim mai buni decât în tur!“, a declarat Szukala.

Au venit Cristescu și Hoban


Marian Cristescu și Ovidiu Hoban, cei doi fotbaliști care au semnat contracte cu Universitatea Cluj dar erau disponibili doar din vară, au ajuns în cele din urmă în curtea „șepcilor roșii“ și vor pleca în cantonamentul din Antalya.

„Sunt bucuros că s-a perfectat acest transfer încă de acum, dar în acelaşi timp nu voi uita niciodată ce a însemnat Braşovul pentru cariera mea. La FC Braşov am petrecut şapte ani extraordinari şi ţin să le mulţumesc colegilor, antrenorilor dar şi suporterilor. Aici m-am format ca jucător, am debutat în Liga 1 și am ajuns la echipa naţională “, a declarat Cristescu. Noul „student“ a evoluat în prima parte a campionatul în 17 meciuri şi a marcat 3 goluri pentru FC Braşov. „Sunt mândru că am purtat banderola de căpitan al acestei echipe. Le urez mult succes colegilor şi sunt convins că FC Braşov va avea un retur bun. Sper să-mi fac datoria la noul meu club şi să fiu sănătos“,  a mai spus Cristescu.

Ovidiu Hoban (mijlocaș, 29 de ani) și-a petrecut ultimele 7 sezoane apărând culorile celor de la Gaz Metan Mediaș. În carieră a mai evoluat la Universitatea Craiova (2004-2005) și FC Oradea (2004-2005).

Ultimele Stiri
abonare newsletter