Sport

Un „student“ la națională: Constantin Grecu

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/17/08 grecu nationala.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Victor Pițurcă a convocat un singur jucător de la echipele din Cluj pentru cantonamentul naționalei din Turcia. Cel ales de selecționer este Constantin Grecu de la Universitatea Cluj.</p>

Selecționerul Victor Pițurcă a anunţat, ieri, lotul de 23 de jucători din campionatul intern care va participa, începând din 21 ianuarie, la un turneu de pregătire în Antalya.

În cadrul acestui turneu, echipa naţională a României va susţine două meciuri amicale, primul la 27 ianuarie, la ora 20, la Belek, contra reprezentativei Turkmenistanului. A doua partidă se va disputa în 31 ianuarie, tot la Belek, împotriva unei echipe de club din străinătate care va fi anunțată în curând.

Constantin Grecu este singurul jucător al Universității Cluj chemat la lot de Victor Pițurcă pentru această acțiune. Tehnicianul „tricolorilor“ nu a chemat nici un fotbalist legitimat la CFR Cluj, deși în trecut îl titularizase la un moment dat pe Gabi Mureșan. Pentru Grecu, aceasta este prima selecție la naționala mare, el evoluând în trecut de patru ori pentru naționala U-17 și o dată pentru naționala U-21. El evoluează pe postul de fundaș stânga și a venit la Universitatea la începutul acestui sezon de la Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul Ionuț Badea îl cunoștea pe Grecu din perioada în care a pregătit formația gorjeană și i-a oferit repede șansa să joace în prima echipă, iar fotbalistul nu l-a dezamăgit, impunându-se rapid printre titulari. Fundașul a evoluat de 14 ori pentru „U“ în acest sezon, a dat trei pase decisive, a fost sancționat cu patru cartonașe galbene, dar nu a fost niciodată eliminat.

Componența lotului

Lotul este următorul deplasat în Turcia este format din: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Silviu Lung (Astra Ploieşti) și Cristian Bălgrădean (Dinamo) – portari; Srdjan Luchin (Dinamo), Cornel Râpă (Oţelul Galaţi), Valerică Găman (Astra), Paul Papp (FC Vaslui), Dragoş Grigore (Dinamo), Vlad Chiricheş (Steaua), Laszlo Sepsi (Poli Timişoara) şi Constantin Grecu (FC Universitatea Cluj) – fundaşi; Mihai Roman (Rapid), Darius Bumba (FCM Tg. Mureş), Alexandru Bourceanu (Steaua), Ionuţ Neagu (Oţelul Galați), Mihai Pintilii (Pandurii Tg. Jiu), Florin Gardoş (Steaua), Cristian Tănase (Steaua) şi Mihai Chipciu (Steaua) – mijlocaşi; Dorin Goga (Poli Timişoara), Lucian Sânmărtean (FC Vaslui), Marius Niculae (Dinamo) şi Costin Curelea (Sportul Studenţesc) – atacanţi.

Aceștia sunt fotbaliștii chemați de Victor Pițurcă la acțiunea din Turcia. Selecționerul a dorit să testeze doar fotbaliști legitimați la cluburile din țară. „Tricolorii“ vor pleca spre Turcia în ziua de sâmbătă, 21 ianuarie, de la București, și se vor întoarce în 2 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter