Social

Ghiozdane pentru 550 de copii din familii defavorizate

Primăria Cluj-Napoca va aloca 27.500 lei pentru cumpărarea de rechizite și ghiozdane pentru copiii din familii defavorizate.

Foto arhiva Foto arhiva

În ședința de Consiliu Local de joi, 3 septembrie va fi supus votului consilierilor, un proiect de hotărâre privind alocarea a 27.500 lei pentru cumpărarea de ghiozdane pentru 550 de copii care provin din familii defavorizate. Fiecare ghiozdan va avea și un set minim de rechizite necesare la începerea noului an școlar. Costul unui ghiozdan, cu tot cu rechizite este estimat la aproximativ 50 lei, cu TVA.

 Cei 550 de copii au fost selectați pe baza datelor centralizate de Serviciul de Protecție Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit acestor date, cei 550 de copii fac parte din familii beneficiare ale venitului minim garantat sau alocației de susținere a familiei. „Aceste familii se află sub limita sărăciei sau la limita acesteia”, se arată în proiectul de hotărâre.


Potrivit legii, autoritățile locale pot aloca bani acestor familii. “Se pot acorda ajutoare în natură, alimentare și materiale, inclusiv cele acordate în cadrul programelor de sprijin educațional pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate, susținute din bugetul de stat și/sau bugetele locale, cum ar fi programe pentru suplimente alimentare, rechizite și alte materiale necesare în procesul de educație”, este precizat în proiectul de hotărâre.  

Anul trecut, au fost alocați 22.500 lei pentru 450 de copii care provin din familii defavorizate. La fel ca și anul acesta, fiecare copil a primit un ghiozdan echipat cu minimul de rechizite pentru începerea școlii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter