Social

Cluj-Napoca, oraşul dezinteresat de câinii cu stăpân. Ce propune un consilier local

În Cluj-Napoca sunt doar două locuri special amenajate pentru plimbarea câinilor. De cele mai multe ori proprietarii patrupedelor trebuie să împartă aceleaşi locuri de plimbare cu cei care nu deţin animale de companie.

Cos de gunoi Cos de gunoi

Consilierul local Ioan Bîldea solicit conducerii Primăriei Cluj-Napoca să cumpere automate cu pungi biodegradabile pentru excrementele câinilor cu stăpân, scoşi la plimbare. Aceste aparate ar urma să fie amplasate în zona spaţiilor verzi şi parcurilor. “Avem puține spații verzi și parcuri în oraș, multe din ele sunt aglomerate. Locuri speciale destinate plimbării câinilor sunt doar două în tot orașul, deci proprietarii de câini împart, în general, aceleași spații de plimbare și relaxare cu cei care nu dețin animale de companie. Această situație duce de multe ori la nemulțumiri. Primesc des sesizări legate de acest aspect. Pentru a îmbunătăți situația, propun achiziția și amplasarea automatelor cu pungi biodegradabile, iar lângă ele să existe coșuri de gunoi speciale în care excrementele să fie aruncate”, scrie Ioan Bîldea, într-o solicitare adresată conducerii Primăriei.

Consilierul local consideră că un oraş civilizat trebuie să îşi permit o astfel de investiţie. “Un oraș civilizat, cum ne dorim să fim, trebuie să-și permită o astfel de minimă investiție, mai ales că vorbim de un oraș în care sunt zeci de mii de proprietari de câini”, precizează Bîldea.


Consilierul PNL a lansat şi un chestionar prin care clujenii sunt întrebaţi dacă sunt de acord ca animalele de companie să aibă acces în mijloacele de transport în comun şi în ce condiţii. Acest sondaj vine în contextul amânării la nesfârşit a regulamentului privind plimbarea şi accesul câinilor cu stăpân pe domeniul public.

Regulamentul este finalizat, dar nu a ajuns încă în Consiliul Local din cauză că lucrurile s-au împotmolit la capitolul privind accesul câinilor în mijloacele de transport în comun. La începutul lunii, primarul Emil Boc a declarat că, cel mai probabil, Consiliul Local va decide care este cea mai bună soluţie în această problemă.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter