Social

Cea mai bună poliţistă din lume este o româncă – FOTO

Pentru prima dată, o poliţistă din România primeşte titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”. Titlul i-a fost acordat pentru o misiune în Haiti.

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa este prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti.

Duminică, în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i s-a conferit titlul de “International Femele Police Peacekeeper 2015”.


În cadrul festivităţii organizate în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

“Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.


Ofițerul a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

“Experienţele trăite în misiune internaţională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea ''Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!'', a spus Raluca Domuţa.    

Ultimele Stiri
abonare newsletter