Social

Elevii români au obținut 4 medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Unul din ei este din Cluj

Un elev din Cluj-Napoca, absolvent al Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică.

Lotul olimpic al României, cu cele patru medalii obţinute la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz, păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Multiplul laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, absolvent al Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.


Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea, absolvent al Liceului de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty, în Kazahstan, în perioada 26 iulie - 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.


Delegaţia României revine în ţară duminică, la ora 20.50, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter