Social

Peste 100 de liceeni excepționali au fost „Creatori de viitor”

În perioada 17-23 iulie a avut loc în Cluj unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite din țara noastră, „Creatori de Viitor – Champions United”.

Proiectul a reunit peste 100 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, precum și o serie de mentori și invitați speciali. „Creatori de Viitor” este un program organizat de Asociația 11even din Cluj Napoca, iar pentru proiectul „Champions United” și-au adus contribuția Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Ministerul Educației Naționale, alături de o serie de parteneri instituționali, parteneri corporate și media. Participarea liceenilor selectați a fost gratuită.

Pe parcursul „Champions United”  participanții au avut parte de o agendă foarte interesantă, care a combinat activități de dezvoltare personală cu diverse jocuri de team buiding și socializare. Punctul central al proiectului a fost reprezentat de competiția de proiecte „Viziunea pentru Educație - 2025”, competiție la care au luat parte toți participanții împărțiți în 4 echipe. Competiția a fost foarte provocatoare, iar participanții și-au dezvoltat astfel abilități de muncă în echipă, de gândire strategică și creativitate.


Pe parcursul celorlalte zile, participanții au beneficiat de prezența a alți 18 invitați și mentori care au susținut sesiuni de training pe diverse teme, feedback-ul fiind unul excelent din partea tuturor. Printre sesiunile organizate putem aminti: „Innovation Labs”, „Hackathon” sau ziua dedicată subiectelor „Finanțe & Antreprenoriat”. Printre mentorii și invitații speciali s-au regăsit: Alexandru Fărcaș (antreprenor și investitor), Gabriel Boadă (director național de vânzări Renania), Marius Simion (fondator NLP Mania), Philipp Kandal (GM Telenav Europa) sau Bianca Muntean (director ARIES).

Participanții și-au dezvoltat pe parcursul proiectului simțul de apartenență la un grup de elită, la un grup cu aspirații înalte, fapt ce i-a ajutat să se integreze și să se automotiveze în a excela în fiecare zi și în fiecare activitate. Serile în echipă, imnul taberei, seara de pizza și film în aer liber, sau prezentarea proiectelor în cadrul „Galei Performanței în Educație” au reprezentat momente cu adevărat speciale. Toți elevii au primit un certificat de apreciere ca absolvenți ai celei de a doua generații de „Creatori de viitor”, precum și cadouri din partea sponsorilor. Totodată, toți participanții pot beneficia în perioada următoare de 3 până la 6 luni de mentoring & coaching cu unul dintre mentori.


Unul dintre cele mai frumoase momente ale proiectului a fost „Gala Performanței în Educație”, eveniment derulat în seara zilei de 22 iulie pe platoul Centrului Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. Programul „Creatori de viitor” este derulat de Asociația 11even din Cluj Napoca. Finanțarea proiectului „Champions United” s-a realizat prin intermediul unor sponsori privați.

Etichete: cursuri liceu elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter