Social

Proiect european pentru şomerii din zonele rurale defavorizate

Institutul Postliceal Phoenix din Cluj-Napoca derulează proiectul “Cresterea oportunităților de ocupare pentru zonele rurale din regiunile Nord-Vest, Centru si Vest- CoRURAL”, proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Timp de zece luni, cursanţii, în baza înscrierilor, pot să obţină gratuit o calificare în următoarele domenii: operator introducere, validare prelucrare date, designer pagini web, grafician calculator, designer publicitate, tester IT, operator CAD, operator aplicații IT, bucătar, baby sitter și lucrător comercial.

Din grupul țintă al proiectului fac parte 300 de persoane și acoperă 3 regiuni de dezvoltare: NV, C și V. Structura grupului țintă este următoarea: 150 șomeri (50 șomeri de lungă durată și 50 șomeri tineri),100 persoane inactive și 50 persoane ocupate în agricultura de subzistență.


Obiectivul general al proiectului este legat de facilitarea integrării durabile pe piața muncii pentru 300 de persoane inactive, șomeri sau persoane ocupate în agricultura de subzistență din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru și creșterea oportunităților de ocupare pentru min 280 persoane din grupul țintă din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter