Social

Cursuri de bucătar, baby-sitter sau operator IT propuse printr-un proiect european pentru şomerii din zonele defavorizate

Institutul Postliceal Phoenix, împreună cu partenerii săi desfășoară un proiect pentru pregătirea șomerilor din fostele zone industriale

Institutul Postliceal Phoenix, împreună cu partenerii săi de proiect: Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul Pentru Inițiative, Studii și Analize Sociale Sebeș (GISAS) și  Asociația „Novam Urbem” Petroșani, pregătesc un grup de țintă de 300 de șomeri în profesii de care e nevoie pe piața muncii: bucătar, baby-sitter, lucrător comercial, operator introducere, validare, prelucrare date, designer pagini web, grafician calculator, designer publicitate, competențe informatice (tester IT, operator CAD, operator aplicații IT).

Activitățile au loc în cadrul proiectului ”Rețea multiregională de Centre Regionale de Ocupare pentru îmbunătățirea capacității de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piața muncii din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru -ReCRO”.


“Ne-am axat pe cursuri din domeniul IT, pentru că această industrie IT e în plină dezvoltare în România. În IT sunt multe cereri, e nevoie de oameni. În plus, sunt multe companii care îşi pregătesc intern angajaţii, aşa că cei care au deja nişte cunoştinţe ar putea avea şanse mai mari să obțină un loc de muncă”, explică Mihaela Vonica, managerul de proiect.

“Toată lumea a fost încântată de cursurile de bucătari, dar şi de cele de lucrător comercial, după care poţi să găseşti loc de muncă în orice supermarket. Cursurile de IT sunt foarte apreciate, dar şi cele pentru baby-sitter, mai ales că acum ai nevoie de acreditare ca să lucrezi legal şi aici”, spune Geraldina Grecu, responsabil grup țintă.


În total, peste 300 de persoane dezavantajate de pe piața muncii din zonele foste industrializate, din mediul urban și rural, din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru beneficiază de cursuri, consiliere și orientare profesională, formare profesionala, mediere. Bugetul proiectului este de 3,2 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter