Social

Militari ucraineni răniţi vor fi trataţi la Spitalul Militar din Cluj

Zece militari ucraineni răniţi vor fi aduşi în România, miercuri după-amiază, cu o aeronavă militară, pentru a fi spitalizaţi şi trataţi la spitalele militare din ţară.

Militari ucraineni răniţi vor fi trataţi la Spitalul Militar din Cluj Militari ucraineni răniţi vor fi trataţi la Spitalul Militar din Cluj

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, miercuri dimineaţă, că în jurul orei 16.00 la Baza 90 Transport Aerian va ateriza o aeronavă militară care va avea la bord zece militari ucraineni răniţi, care vor beneficia de tratament şi recuperare în România. Militarii vor fi trataţi la spitalele militare din ţară, inclusiv la Cluj.

Potrivit Mediafax, ministrul  Mircea Duşă afirma, recent, că mai mulţi medici români au mers la Kiev, în Ucraina, pentru trierea răniţilor, iar zece dintre aceştia vor fi aduşi şi trataţi în spitale militare din România.


”Au fost medicii militari la Kiev, au făcut trierea pacienţilor, sigur că urmează ca pe cale diplomatică să rezolvăm problemele actelor de identitate ale răniţilor pe care urmează să-i aducem în România. Am înţeles că zece persoane au fost pregătite pentru a fi aduse şi tratate în Spitalul Militar din Bucureşti şi în alte spitale militare din ţară”, afirma Mircea Duşa.

Pe lângă Spitalul Militar Central din Bucureşti, reţeaua medicală a MApN cuprinde alte zece spitale militare, la Focşani, Galaţi, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Braşov, Craiova, Timişoara şi Cluj.

abonare newsletter