Social

După doi ani, poarta care bloca accesul spre Parcul Rozelor a „căzut”

Poarta de pe malul Canalului Morii, pusă ilegal de Asociaţia de Proprietari de pe strada Plopilor nr. 68, a fost îndepărtată de Primăria Cluj-Napoca.

După doi ani, poarta care bloca accesul spre Parcul Rozelor a „căzut” După doi ani, poarta care bloca accesul spre Parcul Rozelor a „căzut”

Primăria Cluj-Napoca  a obţinut desfiinţarea porţii de pe malul Canalului Morii, realizată ilegal de Asociaţia de Proprietari de pe strada Plopilor nr. 68. În urma somaţiilor şi a cererilor de executare silită a obligaţiei „de a face”, formulate de Poliţia Locală, proprietarul imobilului din zonă a îndepărtat acea construcţie ilegală, iar accesul spre Parcul Rozelor a fost redat publicului.

Primăria Cluj-Napoca, prin intermediul Direcţiei Generale Poliţia Locală, a demarat în 2013  procedurile de desfiinţare acestei porţi. “În urma primului control al poliţiştilor locali, s-a constatat faptul că Asociaţia de Proprietari, str. Plopilor, nr. 68 a edificat pe teren proprietate privată o poartă culisantă cu acţionare automată, executată din panouri de plasă metalică pe soclu din beton amplasat în albia majoră a Canalului Morii, fără  a deţine autorizaţie de construire necesară, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Poliţia Locală a întocmit un proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, dispunându-se ca măsură complementară solicitarea de intrare în legalitate, adică desfiinţarea porţii. Din cauza faptului că Asociaţia de Proprietari nu a respectat măsura dispusă prin proces verbal s-a formulat acţiune privind obligarea pârâtei de a desfiinţa lucrările de construcţii executate nelegal.

“În iulie 2014, Judecătoria Cluj-Napoca a admis acţiunea formulată de Primăria Cluj-Napoca, asociaţia de proprietari fiind obligată să desfiinţeze lucrările de construcţii executate nelegal la acest imobilul. Ulterior Asociaţia de Proprietari, str. Plopilor, nr. 68 a făcut apel care a fost soluţionat de către Tribunalul Cluj prin respingerea acestuia în ianuarie 2015”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.


Primăria a făcut cerere pentru definitivarea sentinţei pentru a putea proceda la executarea silită a sentinţei menţionate mai sus. De asemenea, s-a procedat şi la notificarea asociaţiei de proprietari pentru a se conforma celor dispuse de instanţele de judecată. S-a întocmit cerere de executare silită a obligaţiei de a face, cerere ce a fost înregistrată la un birou de executor judecătoresc. Marţi, 28 aprilie 2015, poliţiştii locali au  constatat că asociaţia de proprietari, de pe str. Plopilor, nr. 68 s-a conformat măsurilor stabilite de instanţă şi dispuse de executorul judecătoresc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter