Social

700 kg de gunoaie, adunate de voluntari în Colina și Sfântul Ion

O acțiune de colectare a deșeurilor din zonele Colina și Sfântul Ion a avut loc sâmbătă dimineața.

Peste 100 de tineri voluntari coordonaţi de echipa Believe România au participat sâmbătă dimineața la o acţiune de colectare a deşeurilor care a avut loc în zonele Colina şi Sfântul Ion din Cluj-Napoca. În total s-au colectat peste 700 kg de deşeuri pe o arie de aproximativ 7 kilometri.

“Ceea ce ne-am propus astăzi (ieri – n.red.) este în principal acest deal al Colinei. Sunt zone foarte murdare pe el, chiar dacă sunt porţiuni la vedere care arată acceptabil, dar pe margini este una din cele mai murdare zone ale oraşului. Vom intra şi pe Sfântul Ion şi vom merge până la drumul spre Sălicea”, a declarat inginerul Marcel Salahoru, persoana de la care a pornit ideea de bază a conceptului Believe in Green.


Oamenii s-au împărţit în echipe, fiecare cu propriul traseu de străbătut, au primit indicaţii pentru a face o colectare selectivă.

De asemenea au fost pregătite nişte maşini care au aşteaptat pe cei care doresc să se debaraseze de obiectele electronice şi electocasnice.


Proiectul Believe cuprinde mai multe manifestări sociale de masă, sub egida Fundaţiei Creştine HANNAH, în parteneriat cu Bisericile Evanghelice din Cluj, în cadrul proiectului Clujul Capitală Europeană a Tineretului 2015, care se desfăşoară pe trei acţiuni tematice: Believe in life (Crede în viaţă) - plantarea a 10.000 de copaci; Believe in green (Crede în verde) - curăţarea oraşului, strângere de gunoaie, respectiv Believe in unity (Crede în unitate) - manifestare culturală de masă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter