Social

Peste 1.500 de candidaţi înscrişi la concursul Mate-Info UBB

Peste 1.500 de candidaţi s-au înscris, în perioada 3-20 aprilie 2015, la cea de a 3-a ediţie a concursului Mate-Info UBB. Examinarea va avea loc în data de 25 aprilie 2015, începând cu ora 9.00, în Clădirea Centrală a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

“Ne bucurăm că, an de an, creşte interesul elevilor pentru concursul Mate-Info UBB. În acest an, peste 1.500 de elevi din toată ţara s-au înscris la concurs, înregistrând astfel cel mai mare număr de candidaţi din ultimii trei ani. Aceasta dovedeşte prestigiul de care se bucură, în ţară, Universitatea Babeș-Bolyai, în general, şi Facultatea de Matematică şi Informatică, în particular, dar  şi atractivitatea pe care o carieră în Matematică şi Informatică o induce tinerilor din România.”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, UBB.

               Prin organizarea concursului Mate-Info UBB, Facultatea de Matematică şi Informatică vine în întâmpinarea elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, oferindu-le şansa (timpurie) de obţinere a unui loc în clasamentul final al concursului de admitere.


Primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune (având media de concurs cel puţin 9.00) vor fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10. Pentru rezultate deosebite, cele mai bune trei lucrări ale fiecărei secţiuni ale elevilor de clasa a XI-a vor fi răsplătite cu trei premii speciale. Cei care nu s-au clasat în primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, iar nota obţinută la acest concurs este minim 6, pot opta pentru înlocuirea notei pentru proba scrisă a concursului de admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică, din sesiunea iulie 2015.

Tematica acestui concurs este, în esenţă, tematica examenului de Matematică/ Informatică de la Bacalaureatul din anul curent, iar la concurs se pot înscrie toţi cei pasionaţi de Matematică sau Informatică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter