Social

Premieră în Cluj: transport special pentru persoane cu dizabilităţi

Asociația Club Sportiv Roțile Abilității a lansat, marţi, în Floreşti, Structura de Economie Socială (SES) prin care persoanele cu dizabilităţi vor avea acces la mijloace de transport adecvate.

Transport special pentru persoane cu dizabilităţi Transport special pentru persoane cu dizabilităţi

Cu ajutorul unui autovehicul special adaptat, SES dezvoltă un serviciu de transport unic pe piață, destinat tuturor persoanelor cu dizabilități din regiune. Orice persoană cu dizabilități poate apela la serviciul de transport adaptat pentru deplasarea la medic, la școală sau la locul de muncă ori pentru alte activități sociale. Transportul poate fi realizat atât urban cât și interurban. “Oferim și posibilitatea utilizării unui elevator electric pentru scaunul rulant, pentru deplasarea persoanei cu dizabilităţi pe trepte”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Structura de Economie Socială (SES) a angajat un număr de 7 persoane, dintre care 3 din grupuri vulnerabile. Profitul obținut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activități organizate de Asociația Club Sportiv Roțile Abilitatii dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități. Asociația Club Sportiv Roțile Abilitatii este o organizație neguvernamentală, nonprofit  înființată în anul 2013.


Structura de Economie Socială a fost înființată în cadrul proiectului Abilitățile Contează și Economic, derulat de Fundația Motivation România și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!  În cadrul proiectului au fost înființate 8 structuri de economie socială (SES), ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilități în județele: Brașov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara.

Asociaţia Club Sportiv Roțile Abilitații oferă transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități; servicii de întreţinere şi adaptare scaune rulante conform recomandarilor Organizației Mondiale a Sănătății, precum şi instruirea utilizatorilor; intermediere/vânzare produse și servicii ca Unitate Protejată acreditată de către Ministerul Muncii.


Ultimele Stiri
abonare newsletter