Social

4 milioane lei din bugetul local pentru spitalele din Cluj-Napoca

Spitalele din Cluj-Napoca primesc bani din bugetul local chiar dacă nu sunt în subordinea Primăriei. Doar Spitalul Municipal Clujana se află în subordinea forului local.

4 milioane lei din bugetul local pentru spitalele din Cluj-Napoca 4 milioane lei din bugetul local pentru spitalele din Cluj-Napoca

În ședința de Consiliu Local de miercuri a fost votată alocarea a 4 milioane lei pentru spitalele din Cluj-Napoca. Cea mai mare sumă, 1.315.000 lei este alocată pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, bani care vor fi cheltuiți pentru lucrări de reparații la 12 clădiri în care funcționează clinici ale spitalului.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase primește 200.000 lei pentru lucrări de reparații la instalații termice la clădirea în care funcționează ambulatorul integrat. Pentru Spitalul Clinic de Recuperare sunt alocați din bugetul local 150.000 lei pentru cumpărarea de tablouri electrice de distribuție la fiecare nivel al clădirii. O sumă mai mare, 550.000 lei, este alocată pentru Institutul Oncologic, bani care vor fi folosiți pentru modernizarea și extinderea corpului de clădire în care funcționează farmacia spitalului.  


400.000 lei merg către Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, fonduri care vor fi cheltuite pentru reparații capitale la acoperiș și anvelopare clădire Chirurgie. Institutul Inimii primește 210.000 lei pentru reparații hidroizolații la terasa acoperișului și reparații la copertina de la intrarea în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară.

La fel ca și în anii trecuți, SMURD primește bani pentru combustibil, mai exact 200.000 lei. Clinica de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj primește 300.000 lei pentru lucrări de reparații la clădire.


Pentru lucrări de reparații și reamenajare a clădirii în care funcționează Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean sunt alocați 20.000 lei. Spitalul CFR își va cumpăra centrală termică cu 200.000 lei din bugetul local.

Institutul de Urologie și Transplant Renal primește 450.000 lei pentru cheltuieli de administrare și funcționare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter