Social

1,5 milioane lei pentru modernizarea Spitalului Judeţean Cluj

Aproape 9,7 milioane lei au fost alocaţi anul acesta de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a primit de la Ministerul Sănătăţii 1.466.000 lei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale la clădirea în care funcţionează Clinica de Oncologie şi Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.

“Din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii din anul 2011 şi până în prezent s-au realizat lucrări de înlocuire acoperiş, mansardare, amenjare pod, achiziţionare şi montare centrală termică, achiziţionare şi montare lift transport bolnavi cu targa, achiziţionare grup electrogen, achiziţionare instalaţii avertizare şi iluminare de siguranţă, achiziţionare şi montaj instalaţie de climatizare”, a precizat conducerea Spitalului Judeţean Cluj.


În primul trimestru al acestui an, Spitalul Judeţean Cluj a primit de la Ministerul Sănătăţii aproape 9,7 milioane lei pentru reparaţii capitale şi cumpărare de aparatură performantă. Anul trecut, din fondurile Ministerului Sănătăţii au fost alocaţi 1 milion lei pentru reparaţii şi 385.000 lei pentru dotări, iar în 2013 Spitalul Judeţean a primit 500.000 lei pentru reparaţii şi niciun leu pentru dotări.

Spitalul este multipavilionar, răspândit în tot oraşul. Clădirile sunt în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj şi în administrarea spitalului, majoritatea fiind foarte vechi construite între anii 1897- 1904 şi care deşi au fost întreţinute şi reparate de-a lungul anilor nu corespund cerinţelor pacienţilor şi angajaţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter