Social

Gigi Becali: Închisoarea, cea mai folositoare perioadă din viaţa mea

Patronul FC Steaua, George Becali, a spus, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde decizia în cazul eliberării sale condiţionate a rămas în pronunţare, că detenţia a fost cea mai folositoare perioadă din viaţa sa şi că astăzi are emoţii mai mari decât atunci când a fost condamnat.

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia din 6 martie a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui George Becali din Penitenciarul Poarta Albă, instanţa rămânând în pronunţare, potrivit Mediafax.

Procurorul DNA a cerut judecătoarei de la Tribunalul Constanţa să admită contestaţia la decizia Judecătoriei Medgidia, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru liberarea condiţionată. Astfel procurorul anticorupţie a susţinut că Becali nu poate beneficia de această măsură deoarece cărţile scrise de el nu sunt lucrări ştiinţifice, dar şi că ar fi fost favorizat la Academia "Gheorghe Hagi", acolo unde a muncit.


"Pentru a câştiga 30 de zile trebuie să publice lucrări ştiinţifice, iar lucrările sale nu sunt de această natură pentru că nu reprezintă rezultatul unei cercetări ştiinţifice. (...) E notorie ideea că a avut un regim favorizat la Academia «Gheorghe Hagi», au fost suspiciuni că nu a efectuat munca prestată", a spus procurorul DNA, care nu a negat că George Becali a făcut şi face acte caritabile, dar a susţinut că acest aspect nu este unul suficient că acesta nu va mai comite infracţiuni după ce va fi eliberat.

Procurorul a mai spus că nu a fost atins scopul educativ preventiv al detenţiei, solicitând instanţei să admită cererea DNA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter