Social

Concurs de tir cu arcul cu ținte tradiționale în Salina Turda - FOTO

Aproximativ 120 de arcaşi au participat la concursul de tir cu arcul desfăşurat sâmbăta în Salina Turda.

Printre aceştia s-au prezentat atât arcaşi cu experienţă cât şi pasionaţi aflaţi la prima experienţă în sportul cu săgeţi, din diferite zone ale ţării : Alba, Oradea, Hunedoara, Zalău, Deva, Mureş, Gherla, Craiova, Bucureşti şi, bineînţeles, Turda.

În cadrul scurtei  festivităţi de deschidere, directorul societăţii Turda Salina Durgau S.A.-  Maria Simona Baciu, le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţa în aşa număr mare la concurs asigurându-i că va urma o a II-a ediţie şi faptul că Salina Turda este deschisă la orice gen de activitate care îndeamnă la sănătate prin sport.


La festivitate a fost prezent şi Doru Danilet, preşedintele Federaţiei Române de Arc Tradiţional şi Field alături de Florin Vulturar, şef serviciu Turism la Salina Turda , aceştia oferind date tehnice şi organizatorice în ordinea desfăşurării concursului de tir cu arcul.

Concurenţii au fost impartiit pe grupe de vârstă şi au avut la dispoziţie mai multe tipuri de ţinte (în mişcare şi fixe ) aşezate la distanţe diferite una de cealaltă. Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a 5 ore, timp în care participanţii şi-au arătat îndemânarea şi tehnică pentru a aduna cât mai multe puncte.


Câştigătorii concursului:

Arc cu fereastră băieţi: 

Seres Geza 292 p


Mugur Bogtean 241 p

Nitulescu Bogdan 237 p


Arc cu fereastră fete:

Tomescu Alină 153 p


Botos Andra 139 p

Capusan Cristina 98 p

Arc fără fereastră băieţi:

Salomon Csongo 221 p

Dosa Ionuţ 213 p

Pecsi Levente 192 p

Arc fără fereastră fete:

Mazuru Elena 137 p

Sampalean Roxana 48 p

Juniori:

Incze Robert 180 p

Szekely Eduard 168 p

abonare newsletter