Social

Sute de tineri clujeni au mers pe jos 17 kilometri până la Mănăstirea Nicula

Aproximativ 400 de tineri pelerini au pornit sâmbătă într-un pelerinaj devenit deja tradiţional, de la Iclod la Mănăstirea Nicula, cu un popas la Gherla.

sursa foto: gherlainfo.ro sursa foto: gherlainfo.ro

Pelerinajul Tinerilor pe Jos a ajuns la a V-a ediţie şi presupune parcurgerea pe jos a celor 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula, scrie gherlainfo.ro.

Dimineaţă la ora 10.00 pelerinii s-au întâlnit la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde au primit binecuvântarea Mitropolitului Andrei şi s-a făcut rugăciunea de călătorie. Apoi au urcat în tren, până la Iclod. De aici, au parcurs 10 kilometri pe jos până la Gherla, cu cântări religioase şi rugăciune.


În jurul orei 15.10 pelerinii au făcut un popas pentru odihnă la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din oraş, apoi s-a continuat pelerinajul cu încă 7 kilometri pe jos, până la Mănăstirea Nicula.

Evenimentul, organizat în fiecare an în a V-a săptămână a Postului Sfintelor Paști de Arhiepiscopia Clujului împreună cu asociațiile de tineret de la nivelul eparhiei, își propune să refacă drumul Icoanei făcătoare de minuni, din Iclod, de la preotul Luca, cel care a pictat-o, până la Mănăstire, acolo unde este ea adăpostită.

Etichete: gherla nicula pelerinaj
Ultimele Stiri
abonare newsletter