Social

Medicii clujeni, atraşi cu salarii între 3.500 şi 4.500 de euro pe lună să lucreze în străinătate

Medici specialişti sau rezidenţi, studenţi la medicină şi asistenţi medicali participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un târg de locuri de muncă la spitale şi clinici din străinătate, unde li se oferă salarii între 2.200 şi 4.500 de euro pe lună.

La evenimentul de sâmbătă sunt aşeptaţi peste 600 de medici specialişti şi rezidenţi, dar şi studenţi sau asistenţi medicali. "Avem 14 companii, care recrutează pentru Germania, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, ţările scandinave, Belgia, Olanda şi reprezintă mai multe lanţuri de clinici şi spitale, ajungând undeva la 1.000-1.500 de joburi per total. Avem şi o companie românească, o clinică din Vatra Dornei, care e pentru a doua oară aici. Cel mai mult se caută medici, medici specialişti şi rezidenţi, dar sunt şi posturi pentru stomatologi şi farmacişti", a declarat pentru Mediafax, Bogdan Covaliu, unul dintre organizatorii târgului.

Potrivit acestuia, cele mai căutate specializări de către angajatorii străini sunt medicină de urgenţă, terapie intensivă, radiologie, imagistică şi ginecologie, iar pe lângă salarii, care pornesc de la 2.200 de euro pentru asistenţi medicali, companiile oferă şi pachete de instalare, bilete de avion sau sprijin pentru cei care pleacă împreună cu familia.


Tinerii veniţi să îşi caute un loc de muncă la spitale sau clinici din străinătate spun că îşi doresc să plece, pentru că salariile sunt mult mai mari decât în spitalele din România. "Eu sunt rezidentă în primul an, specializarea Pediatrie. Aici câştig 1.080 de lei, fac gărzi care nu îmi sunt plătite şi nici nu o să îmi fie vreodată plătite, iar în Franţa, de exemplu, aş putea câştiga chiar şi un salariu de 4.000 de euro lunar. Ofertele pe care le-am văzut sunt bune, mă gândesc serios să plec", a declarat Roxana, unul din medicii rezidenţi veniţi la târgul de cariere.

abonare newsletter