Social

500 de copaci, plantaţi de elevii din Turda pe un teren cu risc de alunecare

Vineri dimineața, 27 martie 2015, pe strada Agriculturii din Turda a avut loc o amplă acțiune de plantare de copaci, în care au fost angrenați elevii de la toate liceele din oraş, pentru stabilizarea solului unui teren cu risc de alunecare.

500 de copaci plantaţi de elevii din Turda pe un teren cu risc de alunecare 500 de copaci plantaţi de elevii din Turda pe un teren cu risc de alunecare

Inițiativa a venit din partea Primăriei Turda şi a fost susținută de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și de o firmă locală care a furnizat şi cei peste 500 de copaci ce au fost plantați pe strada Agriculturii, o zonă grav afectată de alunecările de teren.

Au fost plantaţi aproximativ 150 de salcâmi și  400 de exemplare din paulownia, un arbore foios care crește foarte repede, rezistent, odata fixaţi, radacinile lor intră adânc în pamânt, în cautarea apei, un arbore ce rezistă în timp până la 80-100 de ani. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a veni în sprijinul cetățenilor afectați de alunecările de teren, în speranța stopării fenomenului.


Pe strada Agriculturii, unde au fost plantaţi puieţii, zilele trecute a avut loc o alunecare de teren care a afectat mai multe case. Săptămâna trecută, municipalitatea turdeană a oferit locuințe pentru două familii ale căror case sunt puse în pericol de surpările de teren de pe strada Agriculturii, cu ajutorul conducerii Colegiului ”Emil Negruțiu” Turda, care a pus la dispoziție spații de cazare în internatul liceului.

Potrivit municipalităţii turdene, de alunăcări de teren este afectat şi drumul comunal Turda-Ploscoș pe suprafaţa căreia se pot vedea crăpături pronunțate.


Administrația locală a solicitat bani de la Guvern încă din anul 2007, pentru a rezolva problema alunecărilor de teren din oraş, însă alocarea de bani a fost permanent amânată

Ultimele Stiri
abonare newsletter