Social

Protestul împotriva lui Sova închide circulaţia în centrul oraşului

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă instituirea unor restricţii de circulaţie vineri, 27 martie 2015, între orele 18-20, pentru desfăşurarea în bune condiţii a unei manifestări publice de protest.

Este vorba despre protestul față respingerea, de către senatori, a cererii de arestare preventivă a lui Dan Șova.

Restricțiile de  circulație vor fi instituite pe traseul:  Piața Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor (zona pietonală)  – strada Baba Novac – Bd. 21 decembrie 1989 (pe o bandă de circulație a CTP)  - Piața Unirii (latura de est) – Piața Unirii (platoul pietonal).


Primăria face un apel cetăţenilor care locuiesc sau care au drum în zonă să dea dovadă de înţelegere în perioada menţionată şi să se conformeze reglementărilor de circulaţie.

Protestul de vineri seara a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook joi, 26 martie, după ce senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.


„Milităm pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem astăzi la ora 18 în Piaţa Universității din Bucureşti ! UPDATE: Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Timpul este scurt. Invitați prieteni la eveniment! Daca vor fi prezenți anumiți oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanți, la fel ca toată lumea”, precizează o postare pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi surse, întâlnirea pentru marş va avea loc la ora 18:00, în Piaţa Unirii, iar în jurul orei 18:45 se va pleca pe traseu. Organizatorii protestului mai anunţă faptul că traseul marşului va fi următorul: Piaţa Unirii-Eroilor- Str. Baba Novac- Bd-ul 21 Decembrei - Piaţa Unirii.

abonare newsletter